Recept vlees
Thaise beef-noedelsalade met baby romaine, frisse limoendressing en kervel
30 min. bereiding
Recept vlees
Thaise beef-noedelsalade met baby romaine, frisse limoendressing en kervel
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g rundergehakt Thais gekruid
½ bosje radijs
125 g wortel
150 g fijne noedels
½ limoen
1 rode peper
1 bosje kervel, munt en koriander
1½ zakjes baby romaine sla
1 stengel lente-uien

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 el rijst- of witte wijnazijn
½ tl suiker voor de radijs
1 teentje knoflook
2 el milde olie
1 el sojasaus
½ tl suiker voor de dressing
1 el vissaus (optioneel)

Bereiding

1

Haal 200 g gehakt alvast uit de koeling om op kamertemperatuur te laten komen.

2

Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de noedels en de wortel.

3

Meng in een kommetje 1 el rijst- of witte wijnazijn, een snuf zout en ½ tl suiker voor de radijs. Schoon ½ bosje radijsjes en snij in kwartjes. Voeg bij de azijn, schep goed om en laat staan tot gebruik.

4

Schil 125 g wortel en snij in halve of kwartmaantjes. Doe 150 g noedels in het kokende water en roer goed door. Voeg de wortels toe en kook samen in 5-6 minuten gaar. Giet af en spoel af met koud water om plakken te voorkomen.

5

Maak intussen in een grote (!) slakom de dressing. De noedels komen er later bij. Meng 2 el milde olie met 1 el sojasaus, ½ tl suiker, sesamzaadjes en (optioneel) 1 el vissaus. Rasp of pers 1 teentje knoflook, rasp de schil van ½ limoen en pers het sap. Voeg toe. Verwijder de zaadlijsten van 1 rode peper en snij in dunne ringetjes. Voeg toe.

6

Voeg de noedels en de wortel - zodra ze zijn afgegoten - bij de dressing om plakken te voorkomen.

7

Hak 1 bosje kervel, munt en koriander (NB) fijn. Verwijder de onderkant van 1½ zakjes baby romaine sla en snij in reepjes. Voeg bij de noedels. NB: De koriander gebruik je deze week voor twee gerechten. Houd de helft apart!

8

Snij 1 stengel lente-uien in grove ringen (zie tip). Verwarm olie in een wok of koekenpan en bak op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak op hoog vuur in 3-4 minuten rul, niet te lang, anders wordt het droog. Gebruik een spatel om het gehakt wat losser te maken. Het gehakt mag nog wat rosé zijn. Tip: Bewaar eventueel wat dunne ringetjes van het donkergroene deel ter garnering.

9

Voeg het gehaktmengsel bij de noedels, samen met de radijs (inclusief azijn). Garneer met de lente-ui-ringetjes.

Ook in onze boxen

Toon alle