Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de noedels.
3
Meng in een kommetje 1 el rijst- of witte wijnazijn, een snuf zout en ½ tl suiker voor de radijs. Schoon de radijsjes en snij in dunne plakjes. Voeg bij de azijn, schep goed om en laat staan tot gebruik.
4
Scheur 175 g oesterzwammen in dunne repen. Doe in een mengkom met ¾ pakje PLNT stukjes en meng met 1½ el olie en 1 el sojasaus door de oesterzwammen. Schud goed om. Verspreid gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 minuten in de oven. De oesterzwammen mogen flink bruin en knapperig worden.
5
Schil 125 g wortel en snij in halve of kwartmaantjes. Doe 150 g noedels in de pan en roer goed door. Voeg de wortels toe en kook samen in 5-6 minuten gaar. Giet af en spoel af met koud water om plakken te voorkomen.
6
Maak intussen in een grote (!) mengkom de dressing. De noedels komen er later bij. Meng 2 el milde olie (zie tip) met 1 el sojasaus, 1 zakje sesamzaadjes en ½ tl suiker. Rasp of pers 1 teentje knoflook, rasp de schil van ½ limoen en pers het sap. Voeg toe. Verwijder de zaadlijsten van 1 rode peper en snij in dunne ringetjes. Voeg toe.
Tip: Maak de dressing eventueel half om half met sesamolie als je dat in huis hebt.
7
Voeg de noedels toe zodra ze zijn afgegoten bij de dressing om plakken te voorkomen.
8
Hak 1 bosje kervel, munt en koriander (NB) fijn. Verwijder de onderkant van 1½ zakjes baby romaine sla en snij in reepjes. Voeg bij de noedels.
NB: De koriander gebruik je deze week voor twee gerechten. Houd de helft apart!
9
Snij 1 stengel lente-uien in dunne ringen voor garnering.
10
Voeg de groenten bij de noedels, samen met de radijs (inclusief azijn). Garneer met de oesterzwammen, PLNT stukjes en lente-ui-ringetjes.