Recept vega
Thaise PLNT-noedelsalade met umami-oesterzwam, frisse limoendressing en kervel
30 min. bereiding
Recept vega
Thaise PLNT-noedelsalade met umami-oesterzwam, frisse limoendressing en kervel
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
½ bosje radijs
175 g oesterzwammen
¾ pakje PLNT stukjes
125 g wortel
1 zakje sesamzaadjes
150 g fijne noedels
½ limoen
1 rode peper
1 bosje kervel, munt en koriander
1½ zakjes baby romaine sla
1 stengel lente-uien

Zelf toe te voegen

1 el rijst- of witte wijnazijn
½ tl suiker voor de radijs
1½ el olie voor de oesterzwammen
1 el sojasaus voor de oesterzwammen
1 teentje knoflook
2 el milde olie voor de dressing
1 el sojasaus voor de dressing
½ tl suiker voor de dressing
Olie om te bakken

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de noedels.

3

Meng in een kommetje 1 el rijst- of witte wijnazijn, een snuf zout en ½ tl suiker voor de radijs. Schoon de radijsjes en snij in dunne plakjes. Voeg bij de azijn, schep goed om en laat staan tot gebruik.

4

Scheur 175 g oesterzwammen in dunne repen. Doe in een mengkom met ¾ pakje PLNT stukjes en meng met 1½ el olie en 1 el sojasaus door de oesterzwammen. Schud goed om. Verspreid gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 minuten in de oven. De oesterzwammen mogen flink bruin en knapperig worden.

5

Schil 125 g wortel en snij in halve of kwartmaantjes. Doe 150 g noedels in de pan en roer goed door. Voeg de wortels toe en kook samen in 5-6 minuten gaar. Giet af en spoel af met koud water om plakken te voorkomen.

6

Maak intussen in een grote (!) mengkom de dressing. De noedels komen er later bij. Meng 2 el milde olie (zie tip) met 1 el sojasaus, 1 zakje sesamzaadjes en ½ tl suiker. Rasp of pers 1 teentje knoflook, rasp de schil van ½ limoen en pers het sap. Voeg toe. Verwijder de zaadlijsten van 1 rode peper en snij in dunne ringetjes. Voeg toe. Tip: Maak de dressing eventueel half om half met sesamolie als je dat in huis hebt.

7

Voeg de noedels toe zodra ze zijn afgegoten bij de dressing om plakken te voorkomen.

8

Hak 1 bosje kervel, munt en koriander (NB) fijn. Verwijder de onderkant van 1½ zakjes baby romaine sla en snij in reepjes. Voeg bij de noedels. NB: De koriander gebruik je deze week voor twee gerechten. Houd de helft apart!

9

Snij 1 stengel lente-uien in dunne ringen voor garnering.

10

Voeg de groenten bij de noedels, samen met de radijs (inclusief azijn). Garneer met de oesterzwammen, PLNT stukjes en lente-ui-ringetjes.

Ook in onze boxen

Toon alle