Recept vlees
Teriyaki Kip met driekleurenrijst, paksoi en gember-limoendressing
35 min. bereiding
Recept vlees
Teriyaki Kip met driekleurenrijst, paksoi en gember-limoendressing
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g rijst
150 g wortel
½ stuks rode peper
½ el gember
½ stuks limoen
1 stengel bleekselderij
1½ stengels lente-ui
½ paksoi
175 g teriyaki kip
½ zakje sesamzaad

Zelf toe te voegen

1½ el sojasaus
¾ el (milde) olie
1 teentje knoflook
(sesam)olie om te bakken

Bereiding

1

Zet 150 g rijst op in iets meer dan de dubbele hoeveelheid water met wat zout en dek af. Kook, vanaf dat het water kookt, droog op middelhoog vuur in 20 tot 25 minuten. Laat staan tot gebruik.

2

Maak alvast de dressing. Snij ½ stuks rode peper fijn, laat indien gewenst de zaadjes zitten voor extra pit. Schil en rasp ½ el gember. Rasp ½ stuks limoen en pers het sap (0,5 el bij 2p). Doe samen in een kommetje met 1½ el sojasaus en ¾ el (milde) olie.

3

Schil 150 g wortel en rasp grof. Snij 1 stengel bleekselderij in dunne plakjes.

4

Verhit (sesam)olie in een grote koekenpan of wok en bak de bleekselderij en wortel aan op middelhoog vuur.

5

Snij het donkergroene deel van 1½ stengels lente-ui in ringetjes en doe in een schaaltje voor garnering. Snij het witte en lichtgroene deel grof en bak mee.

6

Snij ½ paksoi in grove repen. Hak 1 teentje knoflook fijn. Bak het witte deel van de paksoi met de knoflook mee. Houd het paksoiblad apart.

7

Voeg 175 g kip bij de groenten en roerbak ca. 3-5 minuten op middelhoog vuur (de kip is al gaar!). Voeg het blad van de paksoi toe en roerbak nog even kort mee tot ze iets slinkt. Breng op smaak met peper en zout.

8

Meng de dressing door de warme rijst. Serveer de kip en groenten op de rijst en garneer met de overgebleven lente-ui en geroosterde sesamzaadjes.

Ook in onze boxen

Toon alle