Recept vega
Baked feta met gepofte tomaatjes, roodlof, paprika en dille
30 min. bereiding
Recept vega
Baked feta met gepofte tomaatjes, roodlof, paprika en dille
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk sjalot
1½ stronkjes roodlof
¾ stuk paprika geel
150 g feta
½ stuk citroen
1 el kappertjes
200 g cherrytomaatjes
150 g gierst
1 bosje dille

Zelf toe te voegen

4 el (milde) olijfolie
2 teentjes knoflook
1 tl oregano gedroogd
1 tl tijm gedroogd
300 ml water
Scheut olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Snij 1 stuk sjalot in partjes. Snij 1½ stronkjes roodlof in 4 à 8 partjes, laat het hart zitten. Snij ¾ stuk gele paprika in halve maantjes. Snij 150 g feta zo dat je één stuk per persoon hebt.

3

Leg de feta in het midden van een ruime ovenschaal (alle groenten gaan er straks bij!). Giet 4 el (milde) olijfolie eromheen, samen met het sap van ½ stuk citroen. Leg de uitgeknepen citroen helft(en) erbij in de schaal. Verdeel 1 el kappertjes, 2 teentjes knoflook (gekneusd in de schil) en roodlof rondom de feta. Leg de stukjes sjalot, 200 g cherrytomaatjes en de paprika ertussen.

4

Bestrooi met 1 tl oregano gedroogd, 1 tl tijm gedroogd en peper uit de molen en besprenkel met nog wat olijfolie.

5

Bak ca. 20 minuten in de oven, tot de olie bubbelt en alles er lekker uitziet.

6

Rooster 150 g gierst in een droge steelpan op matig vuur ca. 2 minuten. Blijf erbij, pas op dat het niet verbrandt. Voeg 300 ml water en een flinke snuf zout toe en roer goed door. Kook zachtjes afgedekt in ca. 15 minuten gaar.

7

Roer de gierst los met een vork. Hak 1 bosje dille fijn (incl. dunne steeltjes) en meng door de gierst, samen met zwarte peper en een scheut olijfolie extra vierge.

8

Serveer de feta en de groenten met de gierst.

Ook in onze boxen

Toon alle