Recept vega
Baked feta met gepofte tomaatjes, roodlof, paprika en dille
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk sjalot
1½ stronkjes roodlof
¾ stuk paprika geel
150 g feta
½ stuk citroen
1 el kappertjes
200 g cherrytomaatjes
150 g gierst
1 bosje dille

Zelf toe te voegen

4 el (milde) olijfolie
2 teentjes knoflook
1 tl oregano gedroogd
1 tl tijm gedroogd
300 ml water
Scheut olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Snij 1 stuk sjalot in partjes. Snij 1½ stronkjes roodlof in 4 à 8 partjes, laat het hart zitten. Snij ¾ stuk gele paprika in halve maantjes. Snij 150 g feta zo dat je één stuk per persoon hebt.

3

Leg de feta in het midden van een ruime ovenschaal (alle groenten gaan er straks bij!). Giet 4 el (milde) olijfolie eromheen, samen met het sap van ½ stuk citroen. Leg de uitgeknepen citroen helft(en) erbij in de schaal. Verdeel 1 el kappertjes, 2 teentjes knoflook (gekneusd in de schil) en roodlof rondom de feta. Leg de stukjes sjalot, 200 g cherrytomaatjes en de paprika ertussen.

4

Bestrooi met 1 tl oregano gedroogd, 1 tl tijm gedroogd en peper uit de molen en besprenkel met nog wat olijfolie.

5

Bak ca. 20 minuten in de oven, tot de olie bubbelt en alles er lekker uitziet.

6

Rooster 150 g gierst in een droge steelpan op matig vuur ca. 2 minuten. Blijf erbij, pas op dat het niet verbrandt. Voeg 300 ml water en een flinke snuf zout toe en roer goed door. Kook zachtjes afgedekt in ca. 15 minuten gaar.

7

Roer de gierst los met een vork. Hak 1 bosje dille fijn (incl. dunne steeltjes) en meng door de gierst, samen met zwarte peper en een scheut olijfolie extra vierge.

8

Serveer de feta en de groenten met de gierst.

Ook in onze boxen

Toon alle