Recept vega
Kruidige tabouleh van gierst met kikkererwten, olijven, knoflooksaus en Griekse salade
30 min. bereiding
Recept vega
Kruidige tabouleh van gierst met kikkererwten, olijven, knoflooksaus en Griekse salade
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g gierst
1 bakje tabouleh specerijen
½ stuks rode ui
40 g rozijnen
1 potje/blikje kikkererwten
¾ bakje kokosyoghurt
1 bosje munt
2 stuks Pomodori tomaten
¾ stuk gele paprika
¾ komkommers
1 bakje kalamata olijven
1 bosje dille

Zelf toe te voegen

300 ml water
2 el rode wijnazijn
1 tl gedroogde oregano
Olie om te bakken
¼ tl paprikapoeder
Mespuntje chilipoeder
2 el vegan mayonaise
1 teentje knoflook
1½ el olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Rooster 150 g gierst in een droge steelpan op matig vuur ca. 2 minuten. Voeg in de laatste minuut 1 bakje tabouleh specerijen toe en bak even mee. Blijf erbij, pas op dat het niet verbrandt. Voeg 300 ml water en een flinke snuf zout toe en roer goed door. Kook zachtjes afgedekt in ca. 15 minuten gaar.

2

Snij ½ stuks rode ui in dunne halve ringen. Doe in een kommetje met 2 el rode wijnazijn, 1 tl gedroogde oregano, peper en zout. Zet weg.

3

Wel 40 g rozijnen 10 min in een kommetje heet water. Giet af en zet even apart.

4

Spoel 1 potje/blikje kikkererwten af en dep goed droog. Rooster de kikkererwten op middelhoog vuur in een droge koekenpan 10-15 minuten. Voeg – als de kikkererwten goudbruin zijn - een scheut olie, ¼ tl paprikapoeder en optioneel chilipoeder toe en bak nog circa 5 minuten. Laat afkoelen op een bord (evt. met keukenpapier) tot knapperig.

5

Doe ¾ bakje kokosyoghurt in een bakje met 2 el vegan mayonaise, zout en peper. Pers 1 teentje knoflook bij (verwijder zo nodig het bittere loofje). Hak 1 bosje munt fijn en voeg toe.

6

Snij 2 stuks tomaten in partjes en ¾ stuk paprika in dunne reepjes. Verwijder de zaadlijsten van ¾ komkommers en snij in halve maantjes. Halveer 1 bakje olijven. Doe alles in een slakom. Meng vlak voor (!) het serveren de azijn met ui en 1½ el olijfolie extra vierge erdoor.

7

Roer de gierst los met een vork. Hak 1 bosje dille fijn (incl. dunne steeltjes). Meng door de gierst samen met de rozijntjes en de kikkererwten. Serveer met de salade en maak af met een goede schep kokosyoghurt.

8

Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 2p zit ½ tl gemalen komijnzaad, ½ tl gemalen korianderzaad, ½ tl paprikapoeder, ¼ tl knoflookpoeder, 1/8 tl kaneel, 1/16 tl chilipoeder, 1 tl gedroogde tijm, 1/8 tl zwarte peper, ¼ tl venkelzaad. In het bakje voor 4p zit het dubbele.

Ook in onze boxen

Toon alle