Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vlees
Lams-kalfs merguezworstjes met knoflookmayonaise, broccoli en gebakken aardappeltjes
30 min. bereiding
Recept vlees
Lams-kalfs merguezworstjes met knoflookmayonaise, broccoli en gebakken aardappeltjes
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g Doré aardappels
1 broccoli
4 Lams-kalfs merguezworstjes
½ citroen
½ bakje knoflookmayonaise

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
Boter

Bereiding

1

Was 500 g aardappels, verwijder eventueel lelijke plekjes en snij in stukken van ca. 2 cm. Verwarm olie in een afdekbare koekenpan of wok en bak de aardappels op hoog vuur een paar minuten aan, schep regelmatig om. Dek goed af, zet het vuur lager en laat in ca. 15 minuten beetgaar stomen.

2

Zet een pan met een laagje water op voor de broccoli.

3

Neem 1 broccoli en snij de stelen in plakjes van ca. 1 cm en maak relatief kleine roosjes. Kook beetgaar in ca. 4 minuten vanaf dat het water kookt. Spoel kort koud af – dan behoudt het een mooie kleur – en laat goed uitlekken in een vergiet.

4

Verwarm olie in een koekenpan en bak de 4 worstjes bruin en gaar in ca. 6 minuten.

5

Haal de deksel van de aardappels als ze gaar zijn. Voeg nog een scheut olie toe en bak op hoog vuur tot ze lekker beginnen te bruinen.

6

Rasp ½ citroen en voeg met een klontje boter, peper en zout bij de uitgelekte groente. Schud even om.

7

Serveer de merguezworstjes, groenten en aardappeltjes met knoflookmayonaise naar smaak.

Ook in onze boxen

Toon alle