Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vegan
Thaise groene curry met broccoli, kikkererwten en cashewnootjes
25 min. bereiding
Recept vegan
Thaise groene curry met broccoli, kikkererwten en cashewnootjes
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
125 g zilvervliesrijst
1 gele ui
1 broccoli
½ zakje Thaise groene curry kruidenpasta
½ potje/blikje kikkererwten
200 ml kokosmelk
1 bosje koriander
1 limoen
40 g cashewnoten stukjes geroosterd

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
Chilivlokken (optioneel)
Sojasaus

Bereiding

1

Breng 125 g rijst in een klein pannetje met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.

2

Snipper 1 ui. Verhit olie in een afdekbare koekenpan/wok en fruit zachtjes met een snuf zout. Snij ondertussen 1 broccoli in relatief kleine roosjes en de broccolistelen in plakjes van ca. 1 cm. Voeg ½ zakje curry kruidenpasta toe als de uit glazig is en bak even mee. Voeg ½ potje/blikje kikkererwten met aanhangend vocht toe en prak gedeeltelijk grof met een vork. Voeg de broccoli toe en roerbak een paar minuten op wat hoger vuur.

3

Schenk 200 ml kokosmelk erbij. Breng aan de kook, dek af en draai het vuur zacht. Laat ca. 6 minuten zachtjes pruttelen.

4

Haal de korianderblaadjes van 1 bosje koriander de stelen en zet in een bakje op tafel.

5

Breng de curry op smaak peper en een kneepje limoensap. Serveer met de rijst en 40 g cashewnootjes en garneer met de korianderblaadjes. Bestrooi voor wat extra pit met wat chilivlokken (optioneel). Laat ieder naar wens op smaak brengen met sojasaus.

Ook in onze boxen

Toon alle