1
Breng 125 g rijst in een klein pannetje met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
2
Snipper 1 stuks ui. Verhit olie in een afdekbare koekenpan/wok en fruit zachtjes met een snuf zout. Snij ondertussen 1 stuk broccoli in relatief kleine roosjes en de broccolistelen in plakjes van ca. 1 cm. Voeg ½ zakje curry kruidenpasta toe als de uit glazig is en bak even mee. Voeg ½ potje/blikje kikkererwten met aanhangend vocht toe en prak gedeeltelijk grof met een vork. Voeg de broccoli toe en roerbak een paar minuten op wat hoger vuur.
3
Schenk 200 ml kokosmelk erbij. Breng aan de kook, dek af en draai het vuur zacht. Laat ca. 6 minuten zachtjes pruttelen.
4
Haal de korianderblaadjes van 1 bosje koriander de stelen en zet in een bakje op tafel.
5
Breng de curry op smaak peper en een kneepje limoensap. Serveer met de rijst en 40 g cashewnootjes en garneer met de korianderblaadjes. Bestrooi voor wat extra pit met wat chilivlokken (optioneel). Laat ieder naar wens op smaak brengen met sojasaus.