Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vega
Saganaki (gebakken feta) met tomaatjes, aardappelpuree, NZ spinazie, radicchio, citroen en kappertjes
40 min. bereiding
Recept vega
Saganaki (gebakken feta) met tomaatjes, aardappelpuree, NZ spinazie, radicchio, citroen en kappertjes
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g Doré aardappels
150 g feta
1 stuk sjalot
½ radicchio
1 bakje kappertjes
200 pruimtomaatjes
½ citroen
150 g Nieuw Zeelandse spinazie (uit NL)

Zelf toe te voegen

1 teentje knoflook
4 el olijfolie
½ tl gedroogde oregano
½ tl gedroogde tijm
Klontje boter

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Schil 500 g aardappels, snij in stukken en zet op in een laagje gezouten water. Kook gaar in 15-20 minuten.

3

Snij 150 g feta zo dat je één stuk per persoon hebt. Leg in het midden van een grote ovenschaal. Snij 1 stuk sjalot in partjes. Verwijder het kontje van ½ radicchio en snij in parten, laat het hart zitten om de partjes bij elkaar te houden. Verdeel samen met 1 bakje kappertjes, 1 teentje knoflook (gekneusd in de schil) en 200 pruimtomaatjes rondom de feta. Giet 4 el olijfolie eroverheen, samen met het sap van ½ citroen. Leg de uitgeknepen citroen helft(en) erbij in de schaal en bestrooi met ½ tl gedroogde oregano, ½ tl gedroogde tijm en peper uit de molen.

4

Bak 20-25 minuten in de oven, tot de olie bubbelt en alles goudbruin kleurt.

5

Spoel 150 g Nieuw Zeelandse spinazie af. Verwijder alleen het dikste deel van de stelen (die zijn taai), snij de dunnere stelen en het blad grof. Zet apart.

6

Giet de aardappels af (bewaar wat kookvocht!) en stamp fijn. Gebruik wat kookvocht, en eventueel een klontje boter, om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met zout en peper. Zet de puree op een laag vuurtje en roer de spinazie erdoor tot het wat geslonken is. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe. Serveer bij de saganaki.

Ook in onze boxen

Toon alle