Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vlees
Duitse biefstuk met dragonmayonaise, snijbonen, broccoli en gebakken aardappeltjes
30 min. bereiding
Recept vlees
Duitse biefstuk met dragonmayonaise, snijbonen, broccoli en gebakken aardappeltjes
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g Duitse biefstukgehakt
500 g Doré aardappels
200 g snijbonen
½ broccoli
¾ citroen
¾ bakje dragonmayonaise

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
Boter

Bereiding

1

NB: Laat het Duitse biefstukgehakt goed op kamertemperatuur komen, liefst ruim een uur voor het koken uit de koeling halen.

2

Verwarm de oven voor op 220 graden.

3

Was 500 g aardappels, verwijder eventueel lelijke plekjes en snij in stukken van ca. 2 cm. Meng in een mengkom met olie, zout en peper, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven.

4

Zet een pan met een laagje water op voor de snijbonen en de broccoli.

5

Verwijder de steeltjes van 200 g snijbonen en snij in stukjes van ca. 2 cm. Neem ½ broccoli en snij de stelen in plakjes van ca. 1 cm en maak relatief kleine roosjes. Breng het water aan de kook, doe de snijbonen in de pan en voeg na ca. 2 minuten de broccoli toe en kook nog ca. 4 minuten mee tot beetgaar. Spoel kort koud af – dan behoudt het een mooie kleur – en laat goed uitlekken in een vergiet.

6

Vorm met koude natte handen van 200 g Duitse biefstukgehakt een tartaartje per persoon van ca. 2,5 cm. Bestrooi goed met peper en zout (het gehakt is ongezouten).

7

Rasp ¾ citroen en voeg met een klontje boter, peper en zout bij de uitgelekte groente. Schud even om.

8

Verwarm een klont boter samen met een scheutje olie in een koekenpan. Bak de tartaartjes ca. 2 minuten per kant, op middelhoog vuur. Ze mogen een beetje rosé zijn van binnen. Laat afgedekt nog even rusten.

9

Serveer de Duitse biefstuk met de aardappeltjes, groente en dragonmayonaise naar smaak.

Ook in onze boxen

Toon alle