Was 250 g aardappels, verwijder eventueel lelijke plekjes en snij in stukken van ca. 2 cm. Meng in een mengkom met olie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.
4
Zet een pan met een laagje water op voor de snijbonen. Verwijder de steeltjes van 200 g snijbonen en snij ze in stukjes van ca. 2 cm. Kook beetgaar in ca. 6 minuten vanaf dat het water kookt. Spoel kort koud af – dan behouden ze een mooie kleur – en laat uitlekken in een vergiet.
5
Meng in een grote (sla)kom 1½ el olijfolie extra vierge met ½ el witte wijnazijn, ½ tl mosterd en ½ tl gedroogde tijm. Breng op smaak met peper en zout. Halveer 200 g pruimtomaatjes en voeg toe. Snij ½ stuk romatomaat en een klein stukje komkommer in dunne plakjes en zet apart.
6
Bak 2 pakjes chiliburgers in wat olie in een koekenpan zachtjes krokant en warm.
7
Leg 2 brioche bollen ca. 3 minuten in de oven, of verwarm in de grillpan (zie tip).
Tip: Je kunt de briochebollen ook in de grillpan opwarmen. Verhit hiervoor de grillpan, snij de broodjes open, en bak ze aan beide zijden tot er grillstreepjes ontstaan.
8
Meng de afgekoelde en uitgelekte snijbonen door de salade.
9
Serveer de chiliburger met een plakje tomaat en komkommer op een brioche bol met de gebakken aardappeltjes, knoflookmayonaise en de salade.