Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vega
Chiliburger van BOON op een brioche broodje met tomaat, aardappels en snijbonen-tomatensalade
30 min. bereiding
Recept vega
Chiliburger van BOON op een brioche broodje met tomaat, aardappels en snijbonen-tomatensalade
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
250 g Doré aardappels
200 g snijbonen
200 g pruimtomaatjes
½ stuk romatomaat
1 komkommer
2 pakjes chiliburgers
2 brioche bollen
½ bakje knoflookmayonaise

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1½ el olijfolie extra vierge
½ el witte wijnazijn
½ tl mosterd
½ tl gedroogde tijm

Bereiding

1

Let op: bewaar de brioche bollen in de koelkast

2

Verwarm de oven voor op 200 graden.

3

Was 250 g aardappels, verwijder eventueel lelijke plekjes en snij in stukken van ca. 2 cm. Meng in een mengkom met olie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.

4

Zet een pan met een laagje water op voor de snijbonen. Verwijder de steeltjes van 200 g snijbonen en snij ze in stukjes van ca. 2 cm. Kook beetgaar in ca. 6 minuten vanaf dat het water kookt. Spoel kort koud af – dan behouden ze een mooie kleur – en laat uitlekken in een vergiet.

5

Meng in een grote (sla)kom 1½ el olijfolie extra vierge met ½ el witte wijnazijn, ½ tl mosterd en ½ tl gedroogde tijm. Breng op smaak met peper en zout. Halveer 200 g pruimtomaatjes en voeg toe. Snij ½ stuk romatomaat en een klein stukje komkommer in dunne plakjes en zet apart.

6

Bak 2 pakjes chiliburgers in wat olie in een koekenpan zachtjes krokant en warm.

7

Leg 2 brioche bollen ca. 3 minuten in de oven, of verwarm in de grillpan (zie tip). Tip: Je kunt de briochebollen ook in de grillpan opwarmen. Verhit hiervoor de grillpan, snij de broodjes open, en bak ze aan beide zijden tot er grillstreepjes ontstaan.

8

Meng de afgekoelde en uitgelekte snijbonen door de salade.

9

Serveer de chiliburger met een plakje tomaat en komkommer op een brioche bol met de gebakken aardappeltjes, knoflookmayonaise en de salade.

Ook in onze boxen

Toon alle