Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vegan
Kruidige tabouleh van gierst met kikkererwten, olijven, knoflooksaus en Griekse salade
30 min. bereiding
Recept vegan
Kruidige tabouleh van gierst met kikkererwten, olijven, knoflooksaus en Griekse salade
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
120 g gierst
1 bakje tabouleh specerijen
½ stuks rode ui
½ potje/blikje kikkererwten
1 doosje rozijnen
2 stuks romatomaten
¾ gele paprika
¾ komkommers
100 g kokosyoghurt
1 bosje munt
½ bakje olijven
½ radicchio

Zelf toe te voegen

250 ml water
2 el rode wijnazijn
1 tl gedroogde oregano
Olie om te bakken
¼ tl paprikapoeder
Mespuntje chilipoeder (optioneel)
2 el vegan mayonaise
1 teentje knoflook
1½ el olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Rooster 120 g gierst in een droge steelpan op matig vuur gedurende 4-5 (!) minuten. Blijf erbij, pas op dat ze niet verbranden. Voeg in de laatste minuut 1 bakje tabouleh specerijen toe en bak even mee. Voeg 250 ml water met een flinke snuf zout toe en roer goed door. Breng het water aan de kook, doe de deksel op de pan en laat ca. 10 minuten zachtjes koken. Laat daarna afgedekt nog 10 minuten staan. Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 2p zit ½ tl gemalen komijnzaad, ½ tl gemalen korianderzaad, ½ tl, paprikapoeder, ¼ tl knoflookpoeder, ⅛ paprikapoeder, ¼ tl knoflookpoeder, ⅛ tl kaneel, 1/16 tl chilipoeder, 1 tl gedroogde tijm, ⅛ tl zwarte peper, ¼ tl venkelzaad. In het bakje voor 4p zit het dubbele.

2

Snij ½ stuks rode ui in dunne halve ringen. Doe in een kommetje met 2 el rode wijnazijn, 1 tl gedroogde oregano, peper en zout. Zet weg.

3

Spoel ½ potje/blikje kikkererwten af en dep goed droog. Rooster de kikkererwten op middelhoog vuur in een droge koekenpan 10-15 minuten. Voeg – als de kikkererwten goudbruin zijn - een scheut olie, ¼ tl paprikapoeder en optioneel een mespuntje chilipoeder toe en bak nog ca. 5 minuten. Laat afkoelen op een bord (evt. met keukenpapier) tot knapperig.

4

Wel 1 doosje rozijnen 10 min in een kommetje heet water. Giet af en zet even apart.

5

Doe de 100 g kokosyoghurt in een bakje met 2 el vegan mayonaise, zout en peper. Pers er een klein teentje knoflook bij (verwijder zo nodig het bittere groene loofje). Hak 1 bosje munt fijn en voeg de helft (!) toe.

6

Snij 2 stuks tomaten in partjes en ¾ paprika in dunne reepjes. Verwijder de zaadlijsten van ¾ komkommers en snij in halve maantjes. Halveer ½ bakje olijven. Doe alles in een slakom. Meng vlak voor (!) het serveren de azijn met ui en 1½ el olijfolie extra vierge erdoor. Snij naar smaak wat reepjes van de radicchio en meng door de salade.

7

Roer de gierst los met een vork. Meng met de rozijntjes, de kikkererwten en de overgebleven munt. Serveer met de salade en maak af met een goede schep saus.

Ook in onze boxen

Toon alle