Recept vlees
Runderchipolata met bloemkool, paprika, aardappeltjes en dragondressing
30 min. bereiding
Recept vlees
Runderchipolata met bloemkool, paprika, aardappeltjes en dragondressing
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g aardappelen Doré
¾ stuks paprika rood
½ stuks grote rode ui
1 stuks bloemkool
4 runderchipolata
1 bakje smokey ketchup

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 tl paprikapoeder

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was 500 g aardappelen Doré en snij in stukken van 2 cm. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en bak de stukjes even aan. Dek goed af en laat zachtjes in ca. 15 minuten beetgaar smoren.

3

Snij ¾ stuks rode paprika in repen en ½ stuks grote rode ui in parten. Snij 1 stuks bloemkool in roosjes en de steel in stukjes. Meng in een mengkom met olie, 1 tl paprikapoeder, peper en flink zout. Verdeel in een grote ovenschaal of braadslee en bak 15-20 minuten gaar in de oven.

4

Verwarm olie in een koekenpan. Bak 4 runderchipolata in ca. 8 minuten gaar.

5

Haal de deksel van de aardappelen. Zet het vuur hoog en bak in ca. 5 minuten bruin. Schud af en toe om en breng op smaak met zout en peper.

6

Serveer de worstjes met 1 bakje smokey ketchup, de groenten en aardappeltjes. Eventueel met wat mayonaise bij de aardappeltjes, ook lekker.

Ook in onze boxen

Toon alle