Was 500 g aardappelen Doré en snij in stukken van 2 cm. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en bak de stukjes even aan. Dek goed af en laat zachtjes in ca. 15 minuten beetgaar smoren.
3
Snij ¾ stuks rode paprika in repen en ½ stuks grote rode ui in parten. Snij 1 stuks bloemkool in roosjes en de steel in stukjes. Meng in een mengkom met olie, 1 tl paprikapoeder, peper en flink zout. Verdeel in een grote ovenschaal of braadslee en bak 15-20 minuten gaar in de oven.
4
Maak de dressing. Rasp ½ stuk citroen en pers het sap (0.5 el bij 2p). Meng in een blender of met een staafmixer 2 el olijfolie extra vierge, 1 el dragon (incl. dunne steeltjes) grof gehakt, het citroenrasp, het citroensap en ½ tl (Dijon)mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
5
Verwarm olie in een koekenpan. Bak 4 runderchipolata in ca. 8 minuten gaar.
6
Haal de deksel van de aardappelen. Zet het vuur hoog en bak in ca. 5 minuten bruin. Schud af en toe om en breng op smaak met zout en peper.
7
Serveer de worstjes met de groenten en aardappeltjes. Verdeel de dragondressing naar smaak over de groenten. Eventueel met wat mayonaise bij de aardappeltjes, ook lekker.