Recept vlees
Runderchipolata met bloemkool, paprika, aardappeltjes en dragondressing
35 min. bereiding
Recept vlees
Runderchipolata met bloemkool, paprika, aardappeltjes en dragondressing
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g aardappelen Doré
¾ stuks paprika rood
½ stuks grote rode ui
1 stuks bloemkool
½ stuk citroen
1 el dragon
4 runderchipolata

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 tl paprikapoeder
2 el olijfolie extra vierge
½ tl (Dijon)mosterd
Mayonaise (optioneel) naar smaak

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was 500 g aardappelen Doré en snij in stukken van 2 cm. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en bak de stukjes even aan. Dek goed af en laat zachtjes in ca. 15 minuten beetgaar smoren.

3

Snij ¾ stuks rode paprika in repen en ½ stuks grote rode ui in parten. Snij 1 stuks bloemkool in roosjes en de steel in stukjes. Meng in een mengkom met olie, 1 tl paprikapoeder, peper en flink zout. Verdeel in een grote ovenschaal of braadslee en bak 15-20 minuten gaar in de oven.

4

Maak de dressing. Rasp ½ stuk citroen en pers het sap (0.5 el bij 2p). Meng in een blender of met een staafmixer 2 el olijfolie extra vierge, 1 el dragon (incl. dunne steeltjes) grof gehakt, het citroenrasp, het citroensap en ½ tl (Dijon)mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verwarm olie in een koekenpan. Bak 4 runderchipolata in ca. 8 minuten gaar.

6

Haal de deksel van de aardappelen. Zet het vuur hoog en bak in ca. 5 minuten bruin. Schud af en toe om en breng op smaak met zout en peper.

7

Serveer de worstjes met de groenten en aardappeltjes. Verdeel de dragondressing naar smaak over de groenten. Eventueel met wat mayonaise bij de aardappeltjes, ook lekker.

Ook in onze boxen

Toon alle