Recept vlees
Midden-Oosterse kip met rijst, aubergine, abrikozenstukjes, meiraap en snijbiet
30 min. bereiding
Recept vlees
Midden-Oosterse kip met rijst, aubergine, abrikozenstukjes, meiraap en snijbiet
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
125 g zilvervliesrijst
½ stuks rode ui
200 g Midden-Oosterse kippendijvlees
¾ stuk aubergine
½ stuk komkommer
100 g meiraap
150 g snijbiet
30 g abrikozenstukjes
1 zakje munten koriander

Zelf toe te voegen

2 el rode wijnazijn
2 el olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Zet de 125 g zilvervliesrijst op in iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout en kook in 20 minuten afgedekt gaar en droog.

2

Snij de ½ stuks rode ui in hele dunne ringen en zet weg in een bakje met de 2 el rode wijnazijn.

3

Verwarm olie in een ruime koekenpan (ivm het later bakken van groenten) en bak daarin de 200 g Midden-Oosterse kip in ca. 8 minuten bruin en gaar. Schep af en toe om en ga verder met de rest.

4

Snij de ¾ stuk aubergine in blokjes van 1 cm. Haal de kip uit de pan als deze gaar is en hou warm. Bak de aubergine in het vet van de kip ca. 6 minuten op hoog vuur. Voeg eventueel nog wat extra olie toe. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout.

5

Halveer de ½ stuk kommkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snij in halve maantjes. Doe in een grote serveerschaal. Schil de 100 g meiraap, snij in plakjes van 0.5 cm en dan in kleine blokjes. Voeg toe.

6

Spoel intussen de 150 g snijbiet af. Snij de stelen in stukjes en het blad in repen. Verwarm olie in een koekenpan (of in de pan van de aubergine). Bak de stelen 3-4 minuten en voeg daarna het blad toe. Bak kort mee tot geslonken.

7

Meng de rode ui bij de komkommer in de schaal samen met de 30 g abrikozenstukjes. Voeg de aubergine, snijbiet en warme rijst erdoor. Voeg de 2 el olijfolie extra vierge toe en breng op smaak met peper en zout.

8

Hak de 1 zakje munt en koriander (incl. dunne steeltjes) fijn en roer vlak voor het serveren door de rijst. Serveer met de kip.

Ook in onze boxen

Toon alle