Zet de 125 g rijst op in een pan met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout en kook in 20 minuten afgedekt gaar en droog.
3
Roer de 1 el citroensap samen met de 2 el olie, het 1 bakje bakje specerijen en de (aangegeven hoeveelheid) ½ tl zout in een ruime mengkom door elkaar. Snij de ¾ stuk aubergine in kleine blokjes van ca. 1 cm en schep door de dressing. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak gaar in ca. 15 minuten.
4
Snij de ½ stuks rode ui in hele dunne ringen en zet weg in een bakje met de 1 el rode wijnazijn.
5
Halveer de ½ stuk komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snij in halve maantjes. Doe in een grote serveerschaal. Schil de 100 g meiraap, snij in plakjes van 0.5 cm en dan in kleine blokjes. Voeg bij de komkommer in de schaal samen met de 30 g abrikozenstukjes.
6
Spoel de 150 g snijbiet af. Snij de stelen in stukjes en het blad in repen. Verwarm olie in een koekenpan. Bak de stelen 3-4 minuten en voeg daarna het blad toe. Bak kort tot geslonken.
7
Meng de rode ui bij de groenten in de schaal. Meng de aubergine, snijbiet en warme rijst erdoor. Giet de ¾ blikje kikkererwt af en voeg toe. Voeg de 3 el olijfolie extra vierge toe en breng op smaak met peper en zout.
8
Hak intussen de 1 zakje munt en koriander (incl. dunne steeltjes) fijn. Rasp de 40 g geitenkaas. Schep de kruiden en kaas door het gerecht en serveer direct.
9
Goed om te weten:
In het specerijenmengsel voor 2p zit 0,75tl kardemompoeder, 0,5tl komijnpoeder, 1/8 tl chilipoeder. In het bakje voor 4p zit dubbele.