Recept vega
Rijst met kruidige aubergine, Hollandse geitenkaas, kikkererwten, abrikozen en snijbiet
35 min. bereiding
Recept vega
Rijst met kruidige aubergine, Hollandse geitenkaas, kikkererwten, abrikozen en snijbiet
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
125 g zilvervliesrijst
1 bakje specerijen gekruide aubergine
¾ stuk aubergine
½ stuks rode ui
½ stuk komkommer
100 g meiraap
150 g snijbiet
30 g abrikozenstukjes
¾ blikje kikkererwt
1 zakje munt en koriander
40 g Hollandse geitenkaas

Zelf toe te voegen

1 el citroensap (mag uit een flesje)
2 el milde olie
½ tl zout
1 el rode wijnazijn
3 el olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Zet de 125 g rijst op in een pan met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout en kook in 20 minuten afgedekt gaar en droog.

3

Roer de 1 el citroensap samen met de 2 el olie, het 1 bakje bakje specerijen en de (aangegeven hoeveelheid) ½ tl zout in een ruime mengkom door elkaar. Snij de ¾ stuk aubergine in kleine blokjes van ca. 1 cm en schep door de dressing. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak gaar in ca. 15 minuten.

4

Snij de ½ stuks rode ui in hele dunne ringen en zet weg in een bakje met de 1 el rode wijnazijn.

5

Halveer de ½ stuk komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snij in halve maantjes. Doe in een grote serveerschaal. Schil de 100 g meiraap, snij in plakjes van 0.5 cm en dan in kleine blokjes. Voeg bij de komkommer in de schaal samen met de 30 g abrikozenstukjes.

6

Spoel de 150 g snijbiet af. Snij de stelen in stukjes en het blad in repen. Verwarm olie in een koekenpan. Bak de stelen 3-4 minuten en voeg daarna het blad toe. Bak kort tot geslonken.

7

Meng de rode ui bij de groenten in de schaal. Meng de aubergine, snijbiet en warme rijst erdoor. Giet de ¾ blikje kikkererwt af en voeg toe. Voeg de 3 el olijfolie extra vierge toe en breng op smaak met peper en zout.

8

Hak intussen de 1 zakje munt en koriander (incl. dunne steeltjes) fijn. Rasp de 40 g geitenkaas. Schep de kruiden en kaas door het gerecht en serveer direct.

9

Goed om te weten: In het specerijenmengsel voor 2p zit 0,75tl kardemompoeder, 0,5tl komijnpoeder, 1/8 tl chilipoeder. In het bakje voor 4p zit dubbele.

Ook in onze boxen

Toon alle