Recept vlees
Midden-Oosterse kip met rijst, aubergine, abrikozenstukjes, meiraap en snijbiet
25 min. bereiding
Recept vlees
Midden-Oosterse kip met rijst, aubergine, abrikozenstukjes, meiraap en snijbiet
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
125 g zilvervliesrijst
½ stuks rode ui
200 g Midden-Oosterse kippendijvlees
¾ stuk aubergine
½ stuk komkommer
30 g abrikozenstukjes
100 g spinazie
1 zakje munten koriander

Zelf toe te voegen

2 el rode wijnazijn
2 el olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Zet de 125 g zilvervliesrijst op in iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout en kook in 20 minuten afgedekt gaar en droog.

2

Snij de ½ stuks rode ui in hele dunne ringen en zet weg in een bakje met de 2 el rode wijnazijn.

3

Verwarm olie in een ruime koekenpan (ivm het later bakken van groenten) en bak daarin de 200 g Midden-Oosterse kip in ca. 8 minuten bruin en gaar. Schep af en toe om en ga verder met de rest.

4

Snij de ¾ stuk aubergine in blokjes van 1 cm. Haal de kip uit de pan als deze gaar is en hou warm. Bak de aubergine in het vet van de kip ca. 6 minuten op hoog vuur. Voeg eventueel nog wat extra olie toe. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout.

5

Halveer de ½ stuk kommkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snij in halve maantjes. Doe in een grote serveerschaal.

6

Meng de rode ui bij de komkommer in de schaal samen met de 30 g abrikozenstukjes. Voeg de aubergine, 100 g spinazie (tip) en warme rijst erdoor. Voeg de 2 el olijfolie extra vierge toe en breng op smaak met peper en zout.

7

Hak de 1 zakje munt en koriander (incl. dunne steeltjes) fijn en roer vlak voor het serveren door de rijst. Serveer met de kip.

8

Tip: Als je liever meer spinazie wil doen (je hebt meer gekregen), bak het dan even snel in een koekenpan in wat olie zodat het slinkt.

Ook in onze boxen

Toon alle