1
Breng een ruime pan gezouten water aan de kook voor 150 g pasta.
2
Verwarm een (klein) beetje olie in een wok en bak 200 g kipgehakt rul. Snipper 1 stuks rode ui en hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg toe als het gehakt rul is. Snij intussen 1 stuk courgette in dunne kwart maantjes van ca. 0,5 cm. Bak als de ui glazig is de courgette even stevig mee en zet dan het vuur wat lager terwijl je verder gaat met de rest.
3
Rooster in een droog koekenpannetje 15 g amandelschaafsel goudbruin.
4
Kook de pasta al dente in 9-11 minuten (zie tip).
5
Halveer 125 g tomaatjes, voeg bij het gehakt. Was 150 g zomerpostelein, verwijder eventueel lelijke blaadjes en alleen de dikste onderkant van de stelen. Bewaar wat mooie blaadjes voor garnering en snij de rest van de bos in ca. 4 delen. Voeg toe en laat een paar minuutjes slinken. Breng op smaak met zout en flink zwarte peper.
6
Giet de pasta af, bewaar voor de zekerheid wat kookvocht(!), en meng door het gehakt met wat kookvocht indien nodig.
7
Schep de pasta in diepe borden, garneer met de achtergehouden posteleinblaadjes en bestrooi royaal met amandelschaafsel.
Tip: Je hebt meer pasta gekregen voor grote eters. Kook wat extra en kijk of je het er ook allemaal meteen doorheen wil mengen.