Recept vega
Linzenbowl met broccoli, zoete aardappel, kruidenvinaigrette en pecannoten
30 min. bereiding
Recept vega
Linzenbowl met broccoli, zoete aardappel, kruidenvinaigrette en pecannoten
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
250 g zoete aardappelen
1 stuk broccoli
1 stuks rode ui
1 blikje linzen
1 bosje dille
60 g bleekselderij
125 g gekleurde tomaatjes
60 g pecannoten
6 zakjes salieblaadjes

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
½ teentje knoflook
¼ tl zout
3 el olijfolie extra vierge
1 el citroensap (mag uit een flesje)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Schil 250 g zoete aardappelen of schrob schoon. Snij in blokjes van 2 cm. Maak roosjes van 1 stuk broccoli en snij de stelen in stukjes. Snij 1 stuks rode ui in partjes. Meng met olijfolie, zout en royaal peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn.

3

Warm 1 blikje linzen incl. vocht rustig op in een steelpannetje. Giet af en laat uitlekken. >

4

Pers ½ teentje knoflook in een grote serveerschaal en druk ¼ tl zout met een lepeltje door de knoflook. Hak 1 bosje dille (incl. dunne steeltjes) fijn, voeg toe. Snij het hart (binnenste stengels) van 60 g bleekselderij in dunne, halve maantjes. Halveer 125 g tomaatjes. Voeg beide toe, samen met 3 el olijfolie extra vierge, 1 el citroensap en afgegoten linzen. Breng op smaak met peper.

5

Bak 60 g pecannoten zachtjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Scheur 6 zakjes salieblaadjes wat kleiner. Voeg op het laatst wat extra olie en de salie toe, warm even mee. Bestrooi met een klein beetje zout.

6

Meng de groenten uit de oven door de linzen. Garneer met de pecannoten en de blaadjes salie en besprenkel met nog wat olijfolie extra vierge.

Ook in onze boxen

Toon alle