Schil 250 g zoete aardappelen of schrob schoon. Snij in blokjes van 2 cm. Maak roosjes van 1 stuk broccoli en snij de stelen in stukjes. Snij 1 stuks rode ui in partjes. Meng met olijfolie, zout en royaal peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn.
3
Warm 1 blikje linzen incl. vocht rustig op in een steelpannetje. Giet af en laat uitlekken. >
4
Pers ½ teentje knoflook in een grote serveerschaal en druk ¼ tl zout met een lepeltje door de knoflook. Hak 1 bosje dille (incl. dunne steeltjes) fijn, voeg toe. Snij het hart (binnenste stengels) van 60 g bleekselderij in dunne, halve maantjes. Halveer 125 g tomaatjes. Voeg beide toe, samen met 3 el olijfolie extra vierge, 1 el citroensap en afgegoten linzen. Breng op smaak met peper.
5
Bak 60 g pecannoten zachtjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Scheur 6 zakjes salieblaadjes wat kleiner. Voeg op het laatst wat extra olie en de salie toe, warm even mee. Bestrooi met een klein beetje zout.
6
Meng de groenten uit de oven door de linzen. Garneer met de pecannoten en de blaadjes salie en besprenkel met nog wat olijfolie extra vierge.