Zet 120 g linzen op in ruim water. Kook gaar in ca. 25 minuten gaar en giet af.
3
Schil 250 g zoete aardappelen of schrob schoon. Snij in blokjes van 2 cm. Maak roosjes van 1 stuk broccoli en snij de stelen in stukjes. Snij 1 stuks rode ui in partjes. Meng met olijfolie, zout en royaal peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn.
4
Pers ½ teentje knoflook in een grote serveerschaal en druk ¼ tl zout met een lepeltje door de knoflook. Hak 1 bosje dille (incl. dunne steeltjes) fijn, voeg toe. Snij het hart (binnenste stengels) van 60 g bleekselderij in dunne, halve maantjes. Halveer 125 g tomaatjes. Voeg beide toe, samen met 3 el olijfolie extra vierge, 1 el citroensap en afgegoten linzen. Breng op smaak met peper.
5
Maak een laagje olie goed heet in een klein koekenpannetje. Bak 6 zakjes salieblaadjes kort tot ze net beginnen te kleuren, dit kan hard gaan. Laat uitlekken op een keukenpapiertje. Giet een beetje overtollige olie weg en bak dan 60 g pecannoten knapperig. Bestrooi met een klein beetje zout.
6
Meng de zoete aardappelen en broccoli door de linzen. Garneer met de pecannoten en de blaadjes salie en besprenkel met nog wat olijfolie extra vierge.