Recept vegan
Linzenbowl met broccoli, zoete aardappel, kruidenvinaigrette en pecannoten
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
120 g groene linzen
250 g zoete aardappelen
1 stuk broccoli
1 stuks rode ui
1 bosje dille
60 g bleekselderij
125 g gekleurde tomaatjes
6 zakjes salieblaadjes
60 g pecannoten

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
½ teentje knoflook
¼ tl zout
3 el olijfolie extra vierge
1 el citroensap (mag uit een flesje)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Zet 120 g linzen op in ruim water. Kook gaar in ca. 25 minuten gaar en giet af.

3

Schil 250 g zoete aardappelen of schrob schoon. Snij in blokjes van 2 cm. Maak roosjes van 1 stuk broccoli en snij de stelen in stukjes. Snij 1 stuks rode ui in partjes. Meng met olijfolie, zout en royaal peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn.

4

Pers ½ teentje knoflook in een grote serveerschaal en druk ¼ tl zout met een lepeltje door de knoflook. Hak 1 bosje dille (incl. dunne steeltjes) fijn, voeg toe. Snij het hart (binnenste stengels) van 60 g bleekselderij in dunne, halve maantjes. Halveer 125 g tomaatjes. Voeg beide toe, samen met 3 el olijfolie extra vierge, 1 el citroensap en afgegoten linzen. Breng op smaak met peper.

5

Maak een laagje olie goed heet in een klein koekenpannetje. Bak 6 zakjes salieblaadjes kort tot ze net beginnen te kleuren, dit kan hard gaan. Laat uitlekken op een keukenpapiertje. Giet een beetje overtollige olie weg en bak dan 60 g pecannoten knapperig. Bestrooi met een klein beetje zout.

6

Meng de zoete aardappelen en broccoli door de linzen. Garneer met de pecannoten en de blaadjes salie en besprenkel met nog wat olijfolie extra vierge.

Ook in onze boxen

Toon alle