1
Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de pasta.
2
Verwarm olie in een wok. Snipper 1 stuks rode ui en hak 1 teentje knoflook fijn, fruit zachtjes. Voeg wat zout toe en 1 tl gedroogde oregano. Snij 1 stuk courgette in kwart maantjes van ca. 0,5 cm dik. Bak als de ui glazig is de courgette even stevig mee en zet dan het vuur wat lager terwijl je verder gaat met de rest.
3
Rooster in een droog koekenpannetje 15 g amandelschaafsel zachtjes bruin. Hou in de gaten, zodat het niet verbrand.
4
Kook 200 g pasta al dente in 9 – 11 minuten.
5
Giet de ½ blik cannellini bonen af en halveer de 125 g tomaatjes.
6
Giet de pasta af, bewaar voor de zekerheid wat kookvocht, en meng door de saus, eventueel met wat kookvocht. Hak 50 g landcress grof, schep door de pasta en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
7
Schep de pasta in diepe borden, bestrooi met het amandelschaafsel. Laat iedereen royaal 50 g artisjokkentapenade erdoor mengen en naar smaak geitenkaas bestrooien.