Snij 1½ stuks aubergines in blokjes van 2 cm. Meng met ruim olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 minuten in de oven (zie tip).
3
Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper 1 stuks rode ui en fruit zachtjes. Snij 2 stengels bleekselderij in (niet te dunne) halve maantjes en hak 1 teentje knoflook fijn, bak een paar minuten mee.
4
Ris 1 bosje oregano, voeg met 1 blikje tomatenstukje, 1 bakje rozijnen en 1 bakje kappertjes bij de ui en roer goed door. Leg 1 pakje gehaktballetje ertussen (ze zijn al gegaard). Voeg een scheutje water toe zodat het iets sauziger wordt. Dek af en laat zachtjes stoven (hoe langer hoe lekkerder).
5
Snij 1 stuk ciabatta in plakken, leg op een rooster en besprenkel met olijfolie, peper en zout.
6
Haal de aubergine uit de oven (ze hoeft nog niet helemaal gaar te zijn) en voeg toe aan de stoof. Stoof zachtjes mee tot je aan tafel gaat.
7
Bak de ciabatta ca. 7 minuten in de oven tot ze beginnen te kleuren. Zorg dat er een bakplaat of aluminiumfolie onder het rooster ligt (i.v.m. lekken van de olie).
8
Hak 1 bosje peterselie fijn (incl. dunne steeltjes).
9
Check of de aubergine gaar is. Breng de caponata op smaak met peper, zout en (optioneel) een mespuntje chilivlokjes. Bestrooi met de peterselie en serveer met de ciabatta.
Tip: Kook je voor 4 personen? Dan kun je er ook voor kiezen een deel van de aubergine in een koekenpan te bakken.
QR CODE: Het ciabattabrood van Jordy’s vind je ook in de app.