Recept vlees
Farfalle met zomers kipgehakt, landcress, courgette, tomaatjes en amandelschaafsel
25 min. bereiding
Recept vlees
Farfalle met zomers kipgehakt, landcress, courgette, tomaatjes en amandelschaafsel
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g zomers kipgehakt
1 stuks rode ui
1 stuk courgette
15 g amandelschaafsel
200 g farfalle pasta
125 g gekleurde tomaatjes
50 g landcress

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook

Bereiding

1

Breng een ruime pan gezouten water aan de kook voor 200 g pasta.

2

Verwarm een (klein) beetje olie in een wok en bak 200 g kipgehakt rul. Snipper 1 stuks rode ui en hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg toe als het gehakt rul is. Snij intussen 1 stuk courgette in dunne kwart maantjes van ca. 0,5 cm. Bak als de ui glazig is de courgette even stevig mee en zet dan het vuur wat lager terwijl je verder gaat met de rest.

3

Rooster in een droog koekenpannetje 15 g amandelschaafsel goudbruin.

4

Kook de pasta al dente in 9-11 minuten.

5

Halveer 125 g tomaatjes, voeg bij het gehakt. Breng op smaak met zout en flink zwarte peper.

6

Giet de pasta af, bewaar voor de zekerheid wat kookvocht(!), en meng door het gehakt met wat kookvocht indien nodig. Hak 50 g landcress grof en schep door het gehakt, totdat het wat is geslonken.

7

Schep de pasta in diepe borden en bestrooi royaal met amandelschaafsel.

Ook in onze boxen

Toon alle