Recept vega
Nasi met katjangsaus van Bartje Boemboe
30 min. bereiding
Recept vega
Nasi met katjangsaus van Bartje Boemboe
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g basmatirijst
100 g peen
1 bakje nasispecerijen
½ stuks rode peper
1 stuk prei
½ paksoi
100 g katjangsaus
2 stuks eieren

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
¼ tl zout

Bereiding

1

Breng 200 g rijst (tip: je hebt extra rijst gekregen voor grote eters) met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 10 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken, liefst m.b.v. een vlamverdeler.

2

Schil 100 g peen en snij in halve of kwart maantjes van 0,5 cm.

3

Verwarm flink olie in een wok en fruit 1 bakje specerijen kort aan. Voeg de peen toe en bak zachtjes verder. Verwijder indien gewenst de zaadlijsten van ½ stuks rode peper, snij in stukjes en bak zachtjes mee. Verwijder alleen het donkerste groen van 1 stuk prei, kerf in de lengte in, spoel zand ertussenuit en snij in dunne ringen, voeg toe en bak nog 6-8 minuten.

4

Snij de steel van ½ paksoi in plakjes en het blad in reepjes. Bak de steel een paar minuten mee met de groente.

5

Breng de groenten als ze beetgaar zijn goed op smaak met de aangegeven hoeveelheid zout.

6

Giet de rijst af en voeg samen met het paksoi blad toe aan de groenten.

7

Zet een steelpannetje op met 100 g katjangsaus en voeg per 100 gram, 100 ml water toe. Warm langzaam op tot een gladde pindasaus. Blijf roeren. Voeg nog wat water toe als de saus te dik wordt. Bartje zegt altijd: hou de pindasaus goed dun, zo hoort het!

8

Bak 2 stuks spiegeleitjes.

9

Serveer de nasi met het gebakken eitje en royaal katjangsaus.

10

In de nasikruiden (bij 4p) zit: 1 tl korianderpoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl laos, 1 tl kurkumapoeder, 1 tl fenegriek zaadjes en 4 tl knoflookpoeder. In het 2p bakje zit de helft.

Ook in onze boxen

Toon alle