Recept vlees
Wildrookworst met kruidige zuurkool en yacon
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
300 g Doré aardappels
150 g wortelpeterselie
125 g oranje bataat
2 wildrookworsten
½ stuk sjalot
500 g zuurkool
100 ml sojacuisine
150 g yacon

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 tl paprikapoeder
1½ tl kerriepoeder
1 tl suiker
1½ el mosterd
1 el boter

Bereiding

1

Schil 300 g aardappels, 150 g wortelpeterselie en 125 g bataat en snij in stukken (de wortelpeterselie iets kleiner dan de rest). Zet net onder water, voeg wat zout toe en kook gaar in 15 – 20 minuten.

2

Verwarm 2 rookworsten in de verpakking in een pannetje met water in ca. 20 minuten. Zorg dat het water niet gaat koken.

3

Snipper ½ stuk sjalot en fruit zachtjes in een soeppan in wat olie glazig. Voeg zout toe.

4

Spoel intussen 500 g zuurkool af in een vergiet (als je juist erg van zuur houdt, spoel dan minder of niet af: vatverse zuurkool is al minder zuur van zichzelf). Druk het vocht eruit.

5

Fruit 1 tl paprikapoeder en 1½ tl kerriepoeder even mee met de glazige sjalot. Meng 100 ml sojacuisine, 1 tl suiker en 1½ el mosterd erdoor. Pluk de zuurkool los en voeg toe. Warm zachtjes op.

6

Schil 150 g yacon (die met de zwarte modderige schil) en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Voeg bij de zuurkool.

7

Giet de aardappels en groenten af (bewaar wat kookvocht!). Stamp fijn met een flinke klont boter en indien nodig nog wat kookvocht (voeg ook een beetje kookvocht bij de zuurkool) en breng goed op smaak met peper en zout.

8

Serveer de puree met zuurkool en de rookworst.

Ook in onze boxen

Toon alle