Recept vegan
Romige paddenstoelenpasta met wintergroenten
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
½ stuk sjalot
150 g wortelpeterselie
125 g oranje bataat
1 bosje dille
½ stuk citroen
150 g Nieuw Zeelandse spinazie (uit NL)
100 ml sojacuisine
250 g kastanjechampignons
250 g tagliatelle vegan

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
½ tl chilivlokje (optioneel)

Bereiding

1

Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper ½ stuk sjalot. Bak zachtjes met een snuf zout.

2

Schil 150 g wortelpeterselie en 125 g bataat en snij in kleine blokjes van 0,5 - 1 cm, voeg toe. Hak 1 teentje knoflook fijn, voeg toe. Bak afgedekt 5-10 minuten op middelhoog vuur. Schud af en toe.

3

Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.

4

Hak 1 bosje dille (incl. dunne steeltjes) fijn. Rasp ½ stuk citroen.

5

Verwijder alleen het dikste deel van de stelen van 150 g spinazie (die zijn taai), snij de dunnere stelen en het blad grof. Voeg bij de andere groenten als deze beetgaar zijn en laat slinken.

6

Roer 100 ml sojacuisine, dille en citroenrasp erbij. Breng op smaak met zout, peper, evt. wat chilivlokjes en een kneepje citroensap.

7

Snij 250 g champignons grof. Bak ze in een grote koekenpan op hoog vuur bruin en gaar. Voeg na een poosje wat zout toe en schud af en toe om.

8

Kook 250 g tagliatelle 2-3 minuten al dente. Roer in het begin goed om plakken te voorkomen. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.

9

Roer de pasta met de champignons en eventueel wat kookvocht voor extra smeuïgheid voorzichtig door de saus (tip: Meng niet direct alle pasta door de saus). Serveer direct.

Ook in onze boxen

Toon alle