Recept vega
Romige zuurkool met Reade Jutter en yacon
35 min. bereiding
Recept vega
Romige zuurkool met Reade Jutter en yacon
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
300 g Doré aardappels
125 g oranje bataat
150 g wortelpeterselie
1 stuk sjalot
500 g zuurkool
100 ml sojacuisine
150 g yacon
80 g Reade Jutter kaas
40 g walnoten

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 tl paprikapoeder
1½ el kerriepoeder
1 tl suiker
1½ el mosterd
Boter

Bereiding

1

Schil 300 g aardappels, 150 g wortelpeterselie en 125 g bataat en snij in stukken (de wortelpeterselie iets kleiner dan de rest). Zet net onder water, voeg wat zout toe en kook gaar in 15-20 minuten.

2

Verwarm de oven voor op 220 graden.

3

Snipper 1 stuk sjalot en fruit zachtjes in een soeppan in wat olie glazig. Voeg zout toe.

4

Spoel intussen 500 g zuurkool af in een vergiet (als je juist erg van zuur houdt, spoel dan minder of niet af: vatverse zuurkool is al minder zuur van zichzelf). Druk het vocht eruit.

5

Fruit 1 tl paprikapoeder en 1½ el kerriepoeder even mee met de glazige sjalot. Meng 100 ml sojacuisine, 1 tl suiker en 1½ el mosterd erdoor. Pluk de zuurkool los en voeg toe. Warm zachtjes op.

6

Schil 150 g yacon (die met de zwarte modderige schil) en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Voeg bij de zuurkool.

7

Giet de aardappels en groenten af (bewaar wat kookvocht!). Stamp fijn met een flinke klont boter en indien nodig nog wat kookvocht (voeg ook een beetje kookvocht bij de zuurkool) en breng goed op smaak met peper en zout.

8

Meng de zuurkool en puree door elkaar en verdeel in de ovenschaal. Snij 80 g kaas in plakjes en verdeel over de zuurkool. Bestrooi met wat peper en schuif gedurende 10 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin is.

9

Hak 40 g walnoten grof. Bak even in een droog koekenpannetje.

10

Serveer de zuurkool met de walnoten.

Ook in onze boxen

Toon alle