1
Schil 300 g aardappels, 150 g wortelpeterselie en 125 g bataat en snij in stukken (de wortelpeterselie iets kleiner dan de rest). Zet net onder water, voeg wat zout toe en kook gaar in 15-20 minuten.
2
Verwarm de oven voor op 220 graden.
3
Snipper 1 stuk sjalot en fruit zachtjes in een soeppan in wat olie glazig. Voeg zout toe.
4
Spoel intussen 500 g zuurkool af in een vergiet (als je juist erg van zuur houdt, spoel dan minder of niet af: vatverse zuurkool is al minder zuur van zichzelf). Druk het vocht eruit.
5
Fruit 1 tl paprikapoeder en 1½ el kerriepoeder even mee met de glazige sjalot. Meng 100 ml sojacuisine, 1 tl suiker en 1½ el mosterd erdoor. Pluk de zuurkool los en voeg toe. Warm zachtjes op.
6
Schil 150 g yacon (die met de zwarte modderige schil) en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Voeg bij de zuurkool.
7
Giet de aardappels en groenten af (bewaar wat kookvocht!). Stamp fijn met een flinke klont boter en indien nodig nog wat kookvocht (voeg ook een beetje kookvocht bij de zuurkool) en breng goed op smaak met peper en zout.
8
Meng de zuurkool en puree door elkaar en verdeel in de ovenschaal. Snij 80 g kaas in plakjes en verdeel over
de zuurkool. Bestrooi met wat peper en schuif gedurende 10 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin is.
9
Hak 40 g walnoten grof. Bak even in een droog koekenpannetje.
10
Serveer de zuurkool met de walnoten.