Zet 100 g linzen ca. 2 cm onder water, voeg wat zout toe. Kook in ca. 30 minuten afgedekt gaar.
3
Schil 2 bietjes en snij in dunne partjes. Meng met olie, een kneepje citroen, peper en zout en leg aan 1 kant van een met bakpapier beklede bakplaat (de bataat komt er nog naast). Schuif alvast in de oven.
4
Schil en snij 250 g bataat in plakjes van 0,5 cm. Meng met olie, peper en zout. Leg naast de bietjes op de bakplaat en bak nog ca. 20 minuten in de oven.
5
Spoel de bladeren van 1 bosje boerenkool af en ris de bladeren van de stelen. Snij het blad in reepjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak even aan. Voeg 50 ml water toe. Dek af, laat zachtjes gaar stoven in ca. 10 minuten tot het water is verdampt en de boerenkool zacht is. Voeg wat peper en zout toe.
6
Rooster 30 g pecannoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren (blijf erbij!). Haal uit de pan en laat afkoelen.
7
Snij 1½ bosui (wit en groene deel) in stukken van 2 cm. Doe wat olie in de pan waar de pecannoten in zaten. Bak ca. 5 minuten tot ze beginnen te bruinen.
8
Verwijder het hart van 1 stronkje roodlof en snij in ringen.
9
Pers 1 teentje knoflook in een kommetje en druk ¼ tl zout er met een lepeltje goed doorheen. Voeg 1 el mosterd, 1 el balsamicoazijn en 3 el olijfolie extra vierge toe. Breng op smaak met peper.
10
Giet de linzen af als ze gaar zijn. Doe in een grote kom en meng de dressing erdoor.
11
Meng de groenten uit de oven, boerenkool en als laatste de roodlof door de linzen. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Garneer met de pecannoten en bosui en serveer.