Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Gebruik warm of kokend water, dat gaat sneller. Kook 125 g noedels in 14 minuten gaar (het water moet flink aan de kook zijn). Zet een timer op 6 minuten en kook 2 stuks eieren de laatste 8 minuten mee. Spoel de noedels en eitjes goed af met koud water.
2
Zet de waterkoker aan of gebruik straks de Quooker.
3
Verwarm olie in een soeppan. Snij 1 stuk sjalot in dunne halve ringen en fruit zachtjes. Schil en snij 1 stukje gember in dunne staafjes, bak even mee. Verkruimel 1 groentebouillonblokje erboven en schenk 750 ml water erover. Dek af, breng aan de kook, draai daarna het vuur laag.
4
Verwarm olie in een koekenpan en bak 250 g champignons op hoog vuur ca. 5 minuten. Hak 1 teentje knoflook fijn, voeg op het laatst toe, samen met 1 el sojasaus. Schud een paar keer om, draai het vuur uit en breng op smaak met zout en peper.
5
Schil 125 g rettich en snij in dunne halve maantjes. Snij 1 paksoi grof. Snij 1 bosui (ook het donkergroene) in ringetjes.
6
Zorg dat de bouillon goed heet is! Maak voor elk een grote kom klaar met daarin noedels, rettich en paksoi. Schenk de hete bouillon erover. Laat iedereen naar smaak champignons en een ei erbij nemen. Garneer met lekker veel bosui en eventueel een mespuntje chilivlokjes.