Recept vegan
Peterseliepuree met witlof, Greek White, cranberries en walnoten
30 min. bereiding
Recept vegan
Peterseliepuree met witlof, Greek White, cranberries en walnoten
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g Doré kruimige aardappels
250 g wortelpeterselie
2 stronkjes witlof
1 bosje peterselie
40 g cranberries
40 g walnotenstukjes
75 g Greek White

Zelf toe te voegen

Vegan boter en olie, om te bakken
2 tl balsamicoazijn
1 el witte wijnazijn
3 el olijfolie
1½ tl agavesiroop
1 el mosterd

Bereiding

1

Was 500 g aardappels grondig en schil 250 g wortelpeterselie. Snij in gelijke, niet al te grote, stukken. Zet op in een laagje water met zout en kook gaar in ca. 15 minuten.

2

Verwijder alleen het uiterste kontje van 2 stronkjes witlof en halveer in de lengte. Bak in een flinke klont vegan boter en scheutje olie in een afdekbare koekenpan tot een beetje bruin op het snijvlak. Voeg 2 tl balsamicoazijn toe. Dek af en laat in ca. 10 minuten zachtjes gaar smoren en karamelliseren. In principe wordt het vanzelf nat genoeg, maar zo niet, voeg dan een eetlepel water toe. Breng op smaak met peper en zout.

3

Hak 1 bosje peterselie goed fijn (voor de puree straks).

4

Meng 1 el witte wijnazijn, 3 el olijfolie, 1½ tl agavesiroop, zout en peper. Hak 40 g cranberries in stukjes.

5

Haal de witlof uit de pan als ze gaar is.

6

Doe de cranberries, 40 g walnoten en de dressing in de witlof-pan en bak een beetje zacht. Warm de witlof nog even mee.

7

Giet de aardappel en wortelpeterselie af, maar bewaar wat kookvocht. Stamp tot een smeuïge puree met een klont vegan boter en wat kookvocht. Breng op smaak met zout, peper en 1 el mosterd. Roer de peterselie erdoor.

8

Verdeel de puree over de borden, leg de witlof erop, brokkel 75 g Greek White erover en giet de dressing met walnoten en cranberries erover.

Ook in onze boxen

Toon alle