Recept vega
Snelle regenboogbowl met bosui en pecannoten
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
250 g oranje bataat
1 bosje boerenkool
½ potje gekookte rode bieten
1 blikje linzen
30 g pecannoten
1 stronkje roodlof
1 bosui

Zelf toe te voegen

Olie, om te bakken
1 teentje knoflook
50 ml water
1 el (Dijon)mosterd
1 el balsamicoazijn
3 el olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven op 220 graden.

2

Schil en snij 250 g bataat in plakjes van 0,5 cm. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 22 minuten in de oven. Zet een timer op 15 minuten.

3

Spoel de bladeren van 1 bosje boerenkool af en ris de bladeren van de stelen. Snij het blad in reepjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak even aan. Pers 1 teentje knoflook erbij schep een paar keer om en voeg 50 ml water toe. Dek af, laat zachtjes gaar stoven in ca. 10 minuten tot het water is verdampt en de boerenkool zacht is. Voeg wat peper en zout toe.

4

Maak in een grote slakom een dressing van 1 el mosterd, 1 el balsamicoazijn en 3 el olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout.

5

Giet ½ potje bieten af en snij grof. Meng vast door de dressing.

6

Laat 1 blikje linzen uitlekken en warm op het laatst even mee met de boerenkool.

7

Leg de laatste 2-3 minuten 30 g pecannoten bij de groenten in de oven.

8

Verwijder het hart van 1 stronkje roodlof en snij in halve ringen. Snij 1 bosui in ringen.

9

Meng de groenten uit de oven, pecannoten, roodlof, bosui, boerenkool en linzen door de bietjes met dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Ook in onze boxen

Toon alle