Zet een ruime pan water met zout op voor 150 g pasta. Voeg zodra het water kookt de pasta toe en kook gaar in 9-10 minuten. Giet af.
3
Scheur 150 g oesterzwammen in repen. Doe in een mengkom en besprenkel ruim met olie. Schud goed om. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met peper en zout. Rooster ca. 15 minuten in de oven. De oesterzwammen mogen flink bruin en knapperig worden.
4
Snij 1 stuk sjalot in dunne halve ringen. Fruit in een afdekbare wok of hapjespan in wat olie. Voeg wat zout toe. Schil 150 g peen en snij in dunne halve maantjes. Bak mee met de sjalot. Hak 1 teentje knoflook fijn, voeg toe en bak zachtjes verder.
5
Zet vast een pan met een laagje water met zout op voor de groene kool. Blancheer 150 g gesneden groene kool ca. 3 minuten in het kokende water. Giet en spoel koud af. Straks gaat de kool bij de saus.
6
Roer 150 ml sojacuisine en 75 g rode pesto bij de peen en ui en warm zachtjes op. Meng de geblancheerde kool erdoor en breng op smaak een kneepje citroensap en peper.
7
Serveer de pasta met de saus, geroosterde oesterzwam en bestrooi met kaas. (Goed om te weten: Je hebt meer geraspte kaas nodig bij een ander gerecht!)
8
Tip: De pesto rosso is vers bereid door Crisp en is te verkrijgen in de app. Ook lekker op een borreltoastje of door pasta!