1
Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.
2
Verwarm olie in een koekenpan of wok. Schil 150 g knolselderij en snij in kleine blokjes van 0,5 - 1 cm, bak even stevig aan. Snipper ½ stuk sjalot en fruit zachtjes mee. Verwijder het hart en loof van 1 stuk venkel, snij in kleine stukjes. Hak 1 teentje knoflook fijn, bak beide even mee. Voeg een scheutje water toe, dek af en bak zachtjes ca. 5 minuten tot de groenten gaar zijn. Schud af en toe. (Tip: bak nog 100 g spitskool mee)
3
Kook 150 g tagliatelle in 9-11 minuten al dente (Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.). Let op: roer in het begin goed om plakken te voorkomen. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.
4
Was 50 g winterpostelein m.b.v. een slacentrifuge. Hak grof en hou apart. Rasp ½ stuk citroen. Hak 1 bosje dille en 1 bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn.
5
Snij 250 g champignons in plakjes. Bak ze in een grote koekenpan op hoog vuur bruin en gaar. Voeg zout en peper toe.
6
Roer ¾ pakje sojaroom, kruiden en de citroenrasp door de venkel. Breng op smaak met zout, peper, een kneepje citroensap en evt. chilivlokjes.
7
Roer de tagliatelle, winterpostelein en champignons voorzichtig door de saus. Warm kort mee. Voeg evt wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Serveer direct.