1
Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.
2
Verwarm olie in een wok of hapjespan. Snipper ½ stuk sjalot en fruit zachtjes. Verwijder het hart en loof van 1 stuk venkel, snij in kleine stukjes. Hak 1 teentje knoflook fijn, bak 5-10 minuten. Snij 150 g spitskool in reepjes en bak nog een paar minuten mee als de venkel wat zachter is.
3
Kook 150 g tagliatelle in 9-11 minuten al dente (Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.). Let op: roer in het begin goed om plakken te voorkomen. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.
4
Was 50 g winterpostelein m.b.v. een slacentrifuge. Hak grof en hou apart. Hak 1 bosje dille en 1 bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn.
5
Bak 250 g champignons in een grote koekenpan op hoog vuur bruin en gaar. Voeg zout en peper toe.
6
Roer ¾ pakje sojaroom en kruiden door de venkel. Breng op smaak met zout, peper, een kneepje citroensap en evt. chilivlokjes.
7
Roer de tagliatelle, winterpostelein en champignons voorzichtig door de saus. Warm kort mee. Voeg evt. wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Serveer direct.