Recept vega
Romige tagliatelle met paddenstoelen, spitskool en winterpostelein
25 min. bereiding
Recept vega
Romige tagliatelle met paddenstoelen, spitskool en winterpostelein
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
½ stuk sjalot
1 stuk venkel
150 g spitskool
150 g tagliatelle
50 g winterpostelein
½ stuk citroen
1 bosje dille
1 bosje peterselie
250 g gesneden kastanjechampignons
¾ pakje sojaroom

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Chilivlokjes (optioneel)

Bereiding

1

Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.

2

Verwarm olie in een wok of hapjespan. Snipper ½ stuk sjalot en fruit zachtjes. Verwijder het hart en loof van 1 stuk venkel, snij in kleine stukjes. Hak 1 teentje knoflook fijn, bak 5-10 minuten. Snij 150 g spitskool in reepjes en bak nog een paar minuten mee als de venkel wat zachter is.

3

Kook 150 g tagliatelle in 9-11 minuten al dente (Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.). Let op: roer in het begin goed om plakken te voorkomen. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.

4

Was 50 g winterpostelein m.b.v. een slacentrifuge. Hak grof en hou apart. Hak 1 bosje dille en 1 bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn.

5

Bak 250 g champignons in een grote koekenpan op hoog vuur bruin en gaar. Voeg zout en peper toe.

6

Roer ¾ pakje sojaroom en kruiden door de venkel. Breng op smaak met zout, peper, een kneepje citroensap en evt. chilivlokjes.

7

Roer de tagliatelle, winterpostelein en champignons voorzichtig door de saus. Warm kort mee. Voeg evt. wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Serveer direct.

Ook in onze boxen

Toon alle