Recept vlees
Ovenschotel met ragù-gehakt, paprika en koolrabi
35 min. bereiding
Recept vlees
Ovenschotel met ragù-gehakt, paprika en koolrabi
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
600 g Doré aardappels
1 stuks koolrabi
200 g rundergehakt ragù gekruid LET OP!
1 stuks ui
1 stuks rode paprika
50 g tomatenpuree
50 g geraspte kaas pittig

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
2 tl mosterd

Bereiding

1

Goed te weten: Het gehakt is gekruid met korianderpoeder, komijnpoeder, venkelzaad, gedroogde tijm en rozemarijn. Let op! Het is al gezouten.

2

Schil 600 g aardappels en 1 stuks koolrabi. Snij in stukken en zet net onder water in een grote afdekbare pan. Voeg zout toe, dek af en breng aan de kook. Kook 15-20 minuten vanaf dat het water kookt.

3

Bak 200 g gehakt rul in een koekenpan of wok in wat olie. Hak 1 teentje knoflook fijn en bak even mee.

4

Snipper 1 stuks ui en snij 1 stuks paprika in stukjes. Voeg bij het gehakt als het dichtgeschroeid is en bak een paar minuten mee.

5

Verwarm de oven voor op grill-stand.

6

Voeg als de paprika beetgaar is 50 g tomatenpuree toe en bak een minuutje mee om te ontzuren.

7

Giet de aardappels en koolrabi af. Bewaar een kommetje kookvocht en stamp tot een grove puree. Maak smeuïg met wat kookvocht en olijfolie en schep 50 g geraspte kaas erdoor. Voeg 2 tl mosterd en peper toe en check op zout.

8

Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de puree eroverheen. Maak met een vork patroontjes. Besprenkel met nog wat olijfolie en zet in de oven tot er een mooi bruin korstje is (ca. 5 minuten).

Ook in onze boxen

Toon alle