Zet 140 g linzen op in heet water en breng aan de kook. Laat afgedekt ca. 25 minuten gaarkoken.
2
Schil 125 g peen en 150 g wortelpeterselie en snij in kleine blokjes van max 1 cm. Verwarm olie in een wok en bak op middelhoog vuur, schep af en toe om.
3
Zet een pan (koud) water op voor de eitjes. Leg 150 g gerookte kippendij erin zodat die langzaam op kan warmen. Let op, als het water bijna kookt gaat de kip eruit en gaan de eitjes erin (zie stap 5).
4
Maak intussen de knoflook-vinaigrette. Pers 1 teentje knoflook in een schaaltje. Druk ½ tl zout er met een lepeltje door. Meng 2 el olijfolie extra vierge, 1 el balsamicoazijn en 1 tl mosterd erdoor. Breng op smaak met peper.
5
Haal het pakje kip uit de pan als het water kookt en kook 2 stuks eieren zoals gewenst - wij adviseren ca. 7 minuten koken voor een medium gekookt eitje.
6
Check of de peen en wortelpeterselie beetgaar zijn en doe in een grote schaal.
7
Giet de linzen af als ze gaar zijn. Voeg bij de warme groenten samen met de knoflook-vinaigrette. Verwijder het hart van ½ stronkje witlof en 1 kropje little gem. Snij in dunne reepjes en schep erdoor.
8
Pel de eitjes en halveer (of laat iedereen het aan tafel zelf doen). Haal de kip uit de verpakking. Hak ½ bosje bieslook fijn.
9
Serveer de linzen met de kip en een eitje per persoon. Bestrooi rijkelijk met de bieslook.