Recept vlees
Linzenbowl met wortelgroenten, knoflook-vinaigrette, een eitje en gerookte kip
25 min. bereiding
Recept vlees
Linzenbowl met wortelgroenten, knoflook-vinaigrette, een eitje en gerookte kip
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
125 g peen
150 g wortelpeterselie
150 g gerookte kippendij
2 stuks eieren
1 blikje linzen
½ stronkje witlof
1 kropje little gem
½ bosje bieslook

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
½ tl zout
2 el olijfolie extra vierge
1 el balsamicoazijn
1 tl mosterd

Bereiding

1

Goed om te weten: Er kan een bruine rand zichtbaar zijn bovenin de pot linzen: dit komt door oxidatie. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit, smaak of structuur en is dus helemaal veilig.

2

Schil 125 g peen en 150 g wortelpeterselie en snij in kleine blokjes van max 1 cm. Verwarm olie in een wok en bak op middelhoog vuur, schep af en toe om.

3

Zet een pan (koud) water op voor de eitjes. Leg het pakje met 150 g gerookte kippendij erin zodat die langzaam op kan warmen. Let op, als het water bijna kookt gaat de kip eruit en gaan de eitjes erin (zie stap 5).

4

Maak intussen de knoflook-vinaigrette. Pers 1 teentje knoflook in een schaaltje. Druk ½ tl zout er met een lepeltje door. Meng 2 el olijfolie extra vierge, 1 el balsamicoazijn en 1 tl mosterd erdoor. Breng op smaak met peper.

5

Haal het pakje kip uit de pan als het water kookt en kook 2 stuks eieren zoals gewenst - wij adviseren ca. 7 minuten koken voor een medium gekookt eitje.

6

Warm 1 blikje linzen op in een pannetje in hun eigen vocht.

7

Check of de peen en wortelpeterselie beetgaar zijn en doe in een grote schaal.

8

Giet de linzen af. Voeg bij de warme groenten samen met de knoflook-vinaigrette. Verwijder het hart van ½ stronkje witlof en 1 kropje little gem. Snij in dunne reepjes en schep erdoor.

9

Pel de eitjes en halveer (of laat iedereen het aan tafel zelf doen). Haal de kip uit de verpakking. Hak ½ bosje bieslook fijn.

10

Serveer de linzen met de kip en een eitje per persoon. Bestrooi rijkelijk met de bieslook.

Ook in onze boxen

Toon alle