Zet 75 gram rijst pp op in 150 ml heet water pp. Breng aan de kook, voeg wat zout toe en kook in ca. 20 minuten gaar.
2
Snipper 1 stuks ui en fruit zachtjes in wat olie in een afdekbare hapjespan of wok. Schil ½ stuks koolrabi (de onderkant goed) en snij in blokjes van ca. 0.5 cm en voeg bij de ui. Schil 150 g peen en snij in halve maantjes. Bak mee een paar minuten verder. Voeg als de ui glazig is wat zout toe. Hak 1 teentje knoflook fijn en voeg toe.
3
Snij alvast ½ stuks paprika in kleine stukjes, het wit van 2 lente-uien in stukken van 3 cm en het groen in ringetjes.
4
Voeg 1 bakje currymix bij de ui en peen en schep een paar keer om. Voeg de paprika en de stukken lente-ui-wit toe en bak nog even mee. Maak een ruimte in het midden vrij en bak 50 g tomatenpuree een minuutje mee. Voeg 200 ml kokosmelk, 100 ml water en ¼ groentebouillonblokje toe. Dek af en laat zachtjes ca. 5 minuten sudderen.
5
Bak intussen 1 bakje PLNT kipstukjes in voldoende olie in een koekenpan bruin en knapperig. Bestrooi als ze bruin zijn met peper en ½ tl kerriepoeder en schep nog een paar keer om.
6
Snij de stengels van 1 paksoi in stukjes en het blad in repen. Voeg vlak voordat je aan tafel gaat bij de curry en laat heel even slinken. Serveer direct met de rijst, de PLNT stukjes en garneer met de lente-ui ringetjes en de cashewnoten.
7
Goed om te weten:
In het bakje specerijen voor 4p zit: 1 tl komijn-, gember, koriander-, en kurkumapoeder, 0,25 tl chilipoeder, 1 tl mosterdzaad, 4 kardemompeulen en 4 limoenblaadjes. In het bakje voor 2p de helft.