1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de waterkoker aan.
2
Spoel 1 potje/blikje kikkererwten af en dep droog. Meng samen met een scheut olijfolie, 1 bakje Arabische specerijen, zout en peper op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak ca. 20 minuten tot deze krokant en goudbruin zijn. Hussel de kikkererwten halverwege.
3
Doe 125 g couscous met wat zout in een kom en overgiet met kokend water tot de korrels ca. 1 cm onder staan. Dek af. Roer na 5 minuten los met een vork.
4
Schil 200 g wortel en snij in dunne kwart maantjes. Verwarm olie in een wok- of hapjespan en bak even aan.
5
Snij intussen 100 g bleekselderijhart (het binnenste lichtgroene malse gedeelte) in dunne plakjes. Hak de verse kruiden fijn. Doe de bleekselderij, verse kruiden en rozijnen in een grote schaal.
6
Snij de steel (witte gedeelte) van ¾ stuk paksoi in stukjes en het blad in repen. Bak de steel een paar minuten mee met de wortel. Hak ½ teentje knoflook fijn, voeg samen met het paksoiblad op het laatst toe. Schud een paar keer om en breng op smaak met peper en zout. Doe in een schaaltje (hou warm).
7
Meng de couscous door de bleekselderij, verse kruiden en rozijnen. Voeg een goede scheut olijfolie extra vierge toe om het lekker smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de warme groenten, crunchy kikkererwten en laat iedereen er een partje limoen over uitknijpen.
8
Goed te weten: In het Arabische specerijenbakje (bij 2p) zit: 0,12 tl chilivlokjes, 0,5 tl korianderpoeder, 0,75tl paprikapoeder, 1 tl kardemompoeder. In het 4p bakje zit de dubbele hoeveelheid.