Recept vega
Salag tamatar met tofu, basmatirijst en yoghurt
30 min. bereiding
Recept vega
Salag tamatar met tofu, basmatirijst en yoghurt
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g basmatirijst
200 g tofu
1 stuks gele ui
1½ stengels bleekselderij
1 el gember
1 bakje salag tamatar specerijen
¾ blikje tomatenblokjes
½ bosje koriander
1 el Bulgaarse yoghurt
250 g spinazie

Zelf toe te voegen

40 g boter om te bakken
Olie om te bakken
2 teentjes knoflook
½ el witte wijnazijn

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Dep 200 g tofu droog en pluk grof in stukken. Doe in een mengkom. Voeg zout, peper en olie toe. Schud goed om. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 15 minuten in de oven.

3

Zet 150 g rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout op en kook zachtjes gaar en droog in ca. 10 minuten.

4

Smelt de boter en wat olie in een grote afdekbare wok of hapjespan. Snipper 1 stuks gele ui en snij 1½ stengels bleekselderij in halve maantjes. Bak op laag vuur. Schil 1 el gember en rasp fijn. Pers 2 teentjes knoflook. Voeg samen met 1 bakje specerijen toe en bak zachtjes mee.

5

Blus af met½ el witte wijnazijn. Voeg ¾ blikje tomatenblokjes toe, dek af en laat zachtjes afgedekt 5 minuten pruttelen.

6

Hak ½ bosje koriander (incl. dunne steeltjes) fijn.

7

Draai het vuur van de wok hoger. Voeg 250 g spinazie (in delen) toe aan de pan tot ze is geslonken. Dek af en toe de pan af, dat maakt het slinken makkelijker. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de tofu toe en schep door.

8

Garneer de salag tamatar met de rest van de koriander. Serveer met de rijst en een lepeltje yoghurt.

9

Goed om te weten: In het specerijenbakje (bij 2p) zit: 0,12 tl chilipoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl garam masala, 1 tl korianderzaad, 0,5 tl gemalen koriander, 0,5 tl komijnzaad. In het 4p bakje zit de dubbele hoeveelheid.

Ook in onze boxen

Toon alle