Recept vlees
Merquez met orzo, paprika en rucola
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuks gele ui
2 stengels bleekselderij
200 g gele wortel
¾ stuks paprika
1 bakje orzo specerijen
200 g orzo
150 g cherrytomaatjes
2 Lams-kalfsmerguez worstjes
50 g rucola

Zelf toe te voegen

500 ml water
1 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Kneepje citroensap (mag uit een flesje)

Bereiding

1

Bereid de bouillon voor.

2

Snij 1 stuks gele ui in dunne halve ringen en fruit in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snij 2 stengels bleekselderij in halve maantjes, voeg toe. Schil 200 g wortel en snij in dunne halve maantjes, voeg toe. Snij ¾ stuks paprika in stukjes. Bak een paar minuten mee.

3

Bak 1 bakje specerijen kort mee. Pers 1 teentje knoflook erbij en schep goed door.

4

Voeg 200 g orzo toe en schep een paar keer om. Blus af met een kneepje citroensap. Voeg zoveel bouillon toe dat het net onder staat dek af en wacht tot deze is opgenomen – roer tussendoor. Laat 9 – 11 minuten zachtjes koken tot de orzo gaar is. De bouillon hoeft niet op en het geheel mag een beetje nat en smeuïg blijven.

5

Halveer 150 g cherrytomaatjes.

6

Verhit olie in een koekenpan. Snij 2 merguez-worstjes in grove stukjes en bak rondom bruin. Voeg samen met het bakvet en de tomaatjes bij de orzo als deze gaar is. Warm even mee.

7

Was 50 g rucola (m.b.v. een slacentrifuge) en hak grof. Draai het vuur uit en schep de rucola door de orzo. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct.

8

Goed om te weten: In het orzo specerijenbakje (bij 2p) zit: 0,5 tl kurkuma, 1 tl paprikapoeder en 0,25 tl cayennepeper. In het 4p bakje zit de dubbele hoeveelheid.

Ook in onze boxen

Toon alle