Recept vlees
Salag tamatar met Indiase kipdijstukjes, zilvervliesrijst en kruiden-yoghurtsaus
35 min. bereiding
Recept vlees
Salag tamatar met Indiase kipdijstukjes, zilvervliesrijst en kruiden-yoghurtsaus
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g zilvervliesrijst
1 stuks gele ui
1½ stengels bleekselderij
1 el gember
1 bakje salag tamatar specerijen
¾ blikje tomatenblokjes
175 g Indiase kipdijstukjes gegaard
½ bosje koriander
1 bosje munt
75 ml yoghurt
250 g spinazie

Zelf toe te voegen

Boter om te bakken
Olie om te bakken
2 teentjes knoflook
½ el witte wijnazijn

Bereiding

1

Zet 150 g rijst op in dubbele hoeveelheid water met zout. Breng aan de kook en laat zachtjes afgedekt in ca. 25 minuten gaar koken.

2

Smelt boter en wat olie in een grote afdekbare wok of hapjespan. Snipper 1 stuks gele ui en snij 1½ stengels bleekselderij in halve maantjes. Bak op laag vuur. Schil 1 el gember en rasp fijn. Pers 2 teentjes knoflook. Voeg samen met 1 bakje specerijen toe en bak zachtjes mee.

3

Blus af met½ el witte wijnazijn. Voeg ¾ blikje tomatenblokjes en gegaarde kipdijstukjes toe, dek af en laat zachtjes afgedekt 5 minuten pruttelen.

4

Maak de kruiden-yoghurtsaus. Hak ½ bosje koriander (incl. dunne steeltjes). Hou de helft (!) apart. Hak 1 bosje munt fijn. Meng 75 ml yoghurt met muntblaadjes en de helft van de koriander. Breng op smaak met peper en zout.

5

Draai het vuur van de wok hoger. Voeg 250 g spinazie (in delen) toe aan de pan tot ze is geslonken. Dek af en toe af, dat maakt het slinken makkelijker. Breng op smaak met zout en peper.

6

Garneer de salag tamatar met de rest van de koriander. Serveer met de rijst en kruiden-yoghurtsaus.

7

Goed om te weten: In het salag tamatar specerijenbakje (bij 2p) zit: 0,12 tl chilipoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl garam masala, 1 tl korianderzaad, 0,5 tl gemalen koriander, 0,5 tl komijnzaad. In het 4p bakje zit de dubbele hoeveelheid.

Ook in onze boxen

Toon alle