Recept vegan
Knoflooklinzen met tomaatjes, paprika, notenballetjes en vegan dille-yoghurtsaus
40 min. bereiding
Recept vegan
Knoflooklinzen met tomaatjes, paprika, notenballetjes en vegan dille-yoghurtsaus
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
140 g groene linzen
1 bakje paneermeel
100 g noten/zaden mix
200 g gele wortel
2 stengels bleekselderij
1 stuks paprika
½ bosje dille
½ bakje kokosyoghurt
150 g cherrytomaatjes
50 g rucola

Zelf toe te voegen

3 teentjes knoflook
½ tl tijm (gedroogd)
1 tl paprikapoeder
½ el sojasaus
50 ml water
½ tl zout
2 el olijfolie extra vierge
1 el balsamicoazijn
1 tl (Dijon) mosterd
1 el vegan mayonaise

Bereiding

1

Was 140 g linzen en zet ruim onder koud water. Breng aan de kook en laat zachtjes afgedekt gaar koken in ca. 25 minuten.

2

Maak de notenballetjes. Doe 1 bakje paneermeel samen met de noten/zaden mix, 1/3e(!) van 3 teentjes knoflook (geperst), ½ tl tijm (gedroogd), 1 tl paprikapoeder, ½ el sojasaus en peper in een foodprocessor of het bakje van de staafmixer. Maal tot een kruimelig mengsel. Meng met 50 ml water. Plakt het deeg niet genoeg, voeg dan nog wat vocht toe. Laat even staan.

3

Schil 200 g wortel, halveer in de lengte en snij dunne halve maantjes. Snij 2 stengels bleekselderij in plakjes en 1 stuks paprika in stukjes. Bak in een koeken- of hapjespan in wat olie in ca. 5 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

4

Maak de knoflook-vinaigrette. Pers de rest van de knoflook in een saladekom. Druk het zout (0,5 tl bij 2p!) er met een lepeltje door. Meng 2 el olijfolie extra vierge, 1 el balsamicoazijn en 1 tl (Dijon) mosterd erdoor. Breng op smaak met peper.

5

Draai ca. 5 balletjes per persoon van het notendeeg. Haal de groenten uit de pan en hou warm. Veeg de pan schoon en voeg opnieuw olie toe. Bak de balletjes in ca. 8-10 min bruin en warm.

6

Giet de linzen af als ze gaar zijn en meng door de vinaigrette, samen met de gebakken groenten.

7

Maak de vegan yoghurtsaus. Hak ½ bosje dille (incl. dunne steeltjes) fijn. Meng samen met 1 el vegan mayonaise door ½ bakje kokosyoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

8

Halveer 150 g cherrytomaatjes. Was 50 g rucola (m.b.v. een slacentrifuge) en hak grof. Meng alle tomaatjes en een deel van de rucola (naar smaak) door de linzen. Serveer met de notenballetjes en yoghurtsaus. Garneer eventueel met nog een plukje rucola.

9

Goed om te weten: de noten/zaden mix bevat amandel, walnoot, cashewnoot, pompoenpitten en zonnebloempitten. Tip: Je vindt deze week extra cherrytomaten in de box, lekker om tussendoor te snacken!

Ook in onze boxen

Toon alle