Recept vlees
Oosters buikspek met Chinese kool en puree met bosui
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
600 g Doré aardappels
100 g peen
300 g Chinese kool
2 bosuien
2 stuks Oosterse buikspek

Zelf toe te voegen

½ tl chilivlokjes
1 el milde olie
1 tl sojasaus
Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Boter
2 el sesamolie (optioneel)

Bereiding

1

Maak de chili olie. Meng ½ tl chilivlokjes samen met 1 el milde olie en 1 tl sojasaus. Breng op smaak met peper en zet even weg!

2

Schil 600 g aardappels, snij in stukken van 2 à 3 cm. Zet op in een laagje water met zout. Kook gaar in ca. 15 minuten.

3

Snij 100 g peen in halve maantjes. Verwarm wat olie in een wok en bak de peen een paar minuten voor. Snij intussen 300 g Chinese kool in dunne repen. Voeg bij de peen en schep af en toe om. Pers 1 teentje knoflook er op het laatst bij en breng op smaak met zout en peper.

4

Giet de aardappels af (bewaar wat kookvocht). Stamp tot een smeuïge puree met een flinke scheut kookvocht en een klont boter en breng goed op smaak met peper en zout. Voeg als je dat in huis hebt 2 el sesamolie toe!

5

Snij het witte en lichtgroene deel van 2 bosuien in grove ringen en roer door de puree. Snij het donkergroene deel in dunnere ringetjes. Bewaar wat voor garnering van het andere recept met rijst en zet de rest in een bakje op tafel.

6

Verwarm een klein beetje olie in een koekenpan en bak 2 stuks buikspek op hoog vuur ca. 3 minuten per kant bruin en knapperig (de buikspek is al gegaard). Serveer met de puree en gebakken Chinese kool en garneer met de rest van de bosui en chili olie naar smaak.

Ook in onze boxen

Toon alle