Recept vega
Vega köfte in tomatensaus met komkommersalade en rijst
30 min. bereiding
Recept vega
Vega köfte in tomatensaus met komkommersalade en rijst
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g PLNT gehackt
1 bakje köfte specerijen
300 g cherrytomaatjes
200 g basmatirijst
1 bosje dille
½ bakje zure room
¾ komkommer
1 bosui

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 el olijfolie extra vierge
1½ teentjes knoflook
Citroensap (uit een flesje)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Meng 200 g vega gehackt samen met 1 bakje specerijenmengsel. Maak balletjes van het gehackt (ca. 5 balletjes p.p.). Bak de balletjes in een beetje olie. Schudt af en toe om.

3

Halveer intussen de helft van 300 g tomaatjes en doe samen met de rest van de tomaatjes in een ovenschaal met 1 teentje geperste knoflook, wat olijfolie en zout en peper. Leg de gebruinde balletjes ertussen en bak ca. 15 minuten in de oven, tot de balletjes gaar zijn en de tomaatjes lekker sappig.

4

Zet 75 gram rijst pp op in 150 ml heet water pp. Breng aan de kook, voeg wat zout toe en kook in ca. 10 minuten gaar. Hou warm

5

Hak 1 bosje dille fijn. Meng ½ bakje zure room samen met de dille, 1 el olijfolie extra vierge, ½ teentje geperste knoflook en *een kneepje citroensap**. Breng op smaak met zout en peper.

6

Snij ¾ komkommer in dunne plakjes met behulp van een mandoline of kaasschaaf. Voeg bij de zure room.

7

Snij wat van het groene deel van 1 bosui in ringen (of bewaard van het andere recept).

8

Serveer de rijst met de balletjes in tomaat en de komkommer salade. Garneer met de bosui.

9

Goed te weten: In het specerijenbakje (bij 4p) zit: 0,25 tl chilipoeder, 0,25 tl kaneel, 1 tl paprikapoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl gemalen komijnzaad, 0,5 tl venkelzaad, 1 tl gemalen korianderzaad, 0,25 tl zwarte peper en 2 tl tijm. In het 2p bakje zit de helft. Het gehakt is al gezouten.

Ook in onze boxen

Toon alle