Recept vega
Tagliatelle met witte asperges, verse pesto en hazelnoten
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk prei
¾ courgette
300 g witte asperges
200 g tagliatelle
30 g hazelnoten
50 g Weerribben pikante kaas
1 bakje verse pesto

Zelf toe te voegen

Olie en boter om te bakken
Citroensap (uit een flesje)

Bereiding

1

Zet een grote pan gezouten water op voor de tagliatelle. En een pan voor de witte asperges.

2

Snij 1 stuk prei in ringen en was grondig. Halveer ¾ courgette en snij in halve maantjes van 1 cm dik. Verwijder het kontje (ca. 2 cm) van 300 g witte asperges. Schil grondig en snij in stukken van 2 cm.

3

Verwarm olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de prei en courgette tot deze bruin is. Breng op smaak met zout en peper. Hou warm.

4

Kook 200 g tagliatelle in 9-11 minuten gaar. Let op: roer in het begin goed om plakken te voorkomen.

5

Voeg een eventueel een kneepje citroensap en wat zout toe aan het kokende water in de aspergepan. Kook de asperges in ca. 6 minuten gaar. Giet af.

6

Hak 30 g hazelnoten grof en rooster in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Laat afkoelen.

7

Rasp 50 g kaas.

8

Roer de groenten en 1 bakje pesto bij de pasta. Tip: Vaak is 75 gram p.p. genoeg, maar je hebt meer ontvangen voor eventueel grotere eters.

9

Serveer met de hazelnoten en kaas.

Ook in onze boxen

Toon alle