Zet een grote pan gezouten water op voor de tagliatelle. En een pan voor de witte asperges.
2
Snij 1 stuk prei in ringen en was grondig. Halveer ¾ courgette en snij in halve maantjes van 1 cm dik. Verwijder het kontje (ca. 2 cm) van 300 g witte asperges. Schil grondig en snij in stukken van 2 cm.
3
Verwarm olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de prei en courgette tot deze bruin is. Breng op smaak met zout en peper. Hou warm.
4
Kook 200 g tagliatelle in 9-11 minuten gaar. Let op: roer in het begin goed om plakken te voorkomen.
5
Voeg een eventueel een kneepje citroensap en wat zout toe aan het kokende water in de aspergepan. Kook de asperges in ca. 6 minuten gaar. Giet af.
6
Hak 30 g hazelnoten grof en rooster in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Laat afkoelen.
7
Rasp 50 g kaas.
8
Roer de groenten en 1 bakje pesto bij de pasta.
Tip: Vaak is 75 gram p.p. genoeg, maar je hebt meer ontvangen voor eventueel grotere eters.