Recept vlees
‘Turkse’ pizza met Tex Mex rundergehakt, knoflooksausje en zomerse ijsbergsalade
35 min. bereiding
Recept vlees
‘Turkse’ pizza met Tex Mex rundergehakt, knoflooksausje en zomerse ijsbergsalade
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
2 lente-uien
200 g rundergehakt Tex Mex
200 g tomaatjes
100 g yoghurt
100 g tomatenpuree
3 pakjes Libanese flatbreads
200 g ijsbergsla
¾ komkommer
1 bosje koriander

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 teentjes knoflook
1½ el olijfolie extra vierge
1 el mayonaise
½ tl mosterd
½ el witte wijnazijn
Chilipoeder

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snij 2 lente-uien in ringetjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak de witte en lichtgroene ringetjes. Doe de donkergroene ringetjes in een schaaltje en zet apart. Voeg 200 g gehakt toe en bak rul (het is al gezouten!). Schep af en toe om.

3

Halveer 2 teentjes knoflook en haal indien nodig het (groene) loofje eruit. Pers de helft(!) bij het gehakt. Snij van 200 g tomaatjes 3 tomaatjes pp fijn en voeg toe. Bak rustig nog even verder.

4

Maak intussen de yoghurtsaus. Pers de andere helft van de knoflook bij 100 g yoghurt, voeg 1½ el olijfolie extra vierge toe en breng goed op smaak met peper en zout en zet even weg.

5

Smeer 100 g tomatenpuree op 3 pakjes Libanese flatbreads. Verdeel het gehaktmengsel erover. Bak ca. 8 minuten in de oven.

6

Maak in een slabak een dressing van 1 el per persoon van de gemaakte yoghurtsaus plus 1 el mayonaise, ½ tl mosterd en ½ el witte wijnazijn.

7

Snij 200 g ijsbergsla in dunne repen. Halveer ¾ komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij in halve maantjes. Halveer de rest van de tomaatjes. Meng alles samen met de lente-ui ringetjes door de dressing.

8

Hak 1 bosje koriander incl. de steeltjes fijn.

9

Voeg naar smaak chilipoeder bij de yoghurtsaus (indien gewenst) en bedruip de pizza’s ermee. Garneer met de koriander. Serveer de salade erbij.

10

Goed om te weten: Het gehakt is gekruid met: zeezout, ui, cayenne, paprika, komijn, kaneel en majoraan.

Ook in onze boxen

Toon alle