Snij 2 lente-uien in ringetjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak de witte en lichtgroene ringetjes. Doe de donkergroene ringetjes in een schaaltje en zet apart. Voeg 200 g gehakt toe en bak rul (het is al gezouten!). Schep af en toe om.
3
Halveer 2 teentjes knoflook en haal indien nodig het (groene) loofje eruit. Pers de helft(!) bij het gehakt. Snij van 200 g tomaatjes 3 tomaatjes pp fijn en voeg toe. Bak rustig nog even verder.
4
Maak intussen de yoghurtsaus. Pers de andere helft van de knoflook bij 100 g yoghurt, voeg 1½ el olijfolie extra vierge toe en breng goed op smaak met peper en zout en zet even weg.
5
Smeer 100 g tomatenpuree op 3 pakjes Libanese flatbreads. Verdeel het gehaktmengsel erover. Bak ca. 8 minuten in de oven.
6
Maak in een slabak een dressing van 1 el per persoon van de gemaakte yoghurtsaus plus 1 el mayonaise, ½ tl mosterd en ½ el witte wijnazijn.
7
Snij 200 g ijsbergsla in dunne repen. Halveer ¾ komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij in halve maantjes. Halveer de rest van de tomaatjes. Meng alles samen met de lente-ui ringetjes door de dressing.
8
Hak 1 bosje koriander incl. de steeltjes fijn.
9
Voeg naar smaak chilipoeder bij de yoghurtsaus (indien gewenst) en bedruip de pizza’s ermee. Garneer met de koriander. Serveer de salade erbij.
10
Goed om te weten: Het gehakt is gekruid met: zeezout, ui, cayenne, paprika, komijn, kaneel en majoraan.