Recept vega
‘Turkse’ pizza met PLNT Tex Mex gehakt, gele paprika en zomerse ijsbergsalade
30 min. bereiding
Recept vega
‘Turkse’ pizza met PLNT Tex Mex gehakt, gele paprika en zomerse ijsbergsalade
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
2 lente-uien
½ paprika geel
200 g PLNT rul gehackt
1 bakje Tex Mex kruiden
200 g tomaatjes
100 g yoghurt
3 pakjes Libanese flatbreads
100 g tomatenpuree
200 g ijsbergsla
¾ komkommer
1 bosje koriander

Zelf toe te voegen

2 teentjes knoflook
1½ el olijfolie extra vierge
1 el mayonaise
½ tl mosterd
½ el witte wijnazijn
½ tl suiker
Olie om te bakken
Chilipoeder

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snij 2 lente-uien in ringetjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak de witte en lichtgroene ringetjes. Doe de donkergroene ringetjes in een schaaltje. Snij ½ paprika in kleine stukjes en voeg toe. Bak een poosje mee. Voeg 200 g PLNT gehackt toe samen met 1 bakje Tex Mex kruiden (het is al gezouten!). Schep af en toe om.

3

Halveer 2 teentjes knoflook en haal indien nodig het (groene) loofje eruit. Pers de helft(!) bij het gehackt. Snij van 200 g tomaatjes 3 tomaatjes pp fijn en voeg toe. Bak rustig nog even verder.

4

Maak intussen de yoghurtsaus. Pers de andere helft van de knoflook bij 100 g yoghurt, voeg 1½ el olijfolie extra vierge toe en breng goed op smaak met zout en peper toe. Zet apart.

5

Smeer 100 g tomatenpuree op 3 pakjes Libanese flatbreads. Verdeel het gehacktmengsel erover. Bak ca. 8 minuten in de oven.

6

Maak in een slabak een dressing van 1 el per persoon van de gemaakte yoghurtsaus plus 1 el mayonaise, ½ tl mosterd en ½ el witte wijnazijn.

7

Snij 200 g ijsbergsla in dunne repen. Halveer ¾ komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij in halve maantjes. Halveer de rest van de tomaatjes. Meng alles samen met de lente-ui ringetjes door de dressing.

8

Hak 1 bosje koriander incl. de steeltjes fijn.

9

Voeg naar smaak chilipoeder bij de yoghurtsaus (indien gewenst) en bedruip de pizza’s ermee. Garneer met de koriander. Serveer de salade erbij.

10

Goed om te weten: In het bakje zit Tex Mex van Pit en Pit, 1 el voor 4p. In het bakje van de 2p zit de helft.

Ook in onze boxen

Toon alle