1
Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een grote pan water met zout op voor de pasta.
2
Snij 2 stuks worsten in stukjes van ca. 1 cm. Verwarm olie in een grote koekenpan of wok en bak de stukjes worst rondom bruin. Haal uit de pan (het hoeft nog niet gaar te zijn). Laat het bakvet in de pan.
3
Doe 200 g tomaatjes in een ovenschaaltje en besprenkel met olie, peper en zout. Zet in de oven en pof ze 10 - 12 minuten tot ze openspringen en een beetje bruinen.
4
Kook 150 g spaghetti (zie tip) al dente in 9-10 minuten vanaf dat het water kookt, roer goed in het begin. Giet af (bewaar wat kookvocht!).
Tip: Je hebt meer pasta gekregen voor grotere eters.
5
Snipper 1 stuks ui en fruit zachtjes in het bakvet van de worst.
6
Snij 2 stengels bleekselderij in plakjes. Snij 125 g wortel in halve maantjes. Voeg toe als de ui glazig is en bak verder. Pers 2 teentjes knoflook erbij en voeg wat zout toe. Bak een paar minuutjes.
7
Maak een ruimte in het midden vrij en bak 50 g tomatenpuree daar een minuutje om te ontzuren. Meng met de groenten en bak ca. 5 minuten tot de groenten gaar zijn.
8
Voeg de tomaatjes (incl aanhangend vocht) en de stukjes worst bij de groenten. Voeg 2 soeplepels (bij 4p) kookvocht toe en breng op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout. Meng de pasta door de saus.
9
Rasp 50 g kaas en hak 1 bosje peterselie fijn.
10
Serveer de pasta samen met de kaas, fijngehakte peterselie en een handje rucola.