Haal 160 g gerookte kip ca. 1 uur van te voren uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Is dit niet gelukt? Leg het zakje dan even in warm water.
2
Verwarm de oven voor op 220 graden.
3
Zet 100 g rijst op in een dubbele hoeveelheid water met wat zout. Kook in 20-25 minuten gaar en droog (liefst m.b.v. een vlamverdeler).
4
Giet 1 potje/blikje kikkererwten af.
5
Schrob of schil 250 g zoete aardappel. Halveer in de lengte en snij in halve maantjes van ca. 1 cm. Doe in een mengkom met olie, ½ tl paprikapoeder, peper en zout. Voeg 1 potje/blikje kikkererwten toe. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.
6
Snij ½ stuks rode ui in dunne halve ringetjes. Meng met 1 el rode wijnazijn. Zet weg.
7
Schil ½ stuk peer. Doe samen met 50 g yoghurt, 1 tl mosterd, ½ el witte wijnazijn, ¼ el olijfolie extra vierge in het bakje van de staafmixer. Mix tot een gladde saus en breng op smaak met een zout en peper.
8
Spoel het blad van 150 g snijbiet af. Snij de steel in stukjes en het blad in repen. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de snijbietsteel 2-3 minuten. Voeg het snijbietblad bij de steel en bak nog even mee. Snij intussen 50 g bleekselderijhart (het binnenste lichtgroene malse gedeelte) in kwart maantjes.
9
Maak een bowl van rijst, zoete aardappel, kikkererwten, snijbiet, bleekselderij, rode ui en kip. Serveer met de peersaus.